Activisten van Greenpeace voor de kerncentrale van Doel (archiefbeeld).
Volledig scherm
Activisten van Greenpeace voor de kerncentrale van Doel (archiefbeeld). © © Nick Hannes / Greenpeace

Greenpeace wil stresstests voor Belgische kerncentrales

De Russische bezetting van de kerncentrale in Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, legt ook voor de Belgische kerncentrales pijnpunten op het vlak van veiligheid bloot. Dat zegt Greenpeace vrijdag, een jaar na de Russische aanval op de nucleaire site. Volgens de milieuorganisatie zijn daarom bijkomende stresstests nodig. Het verlengen van de levensduur van centrales in ons land mag niet leiden tot een afzwakking van de veiligheidsnormen, klinkt het.

 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen
  182

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. TikTok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf
  1

  Tik­Tok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf

  China zal zich met hand en tand verzetten wanneer het Chinese bedrijf ByteDance zou worden gedwongen om TikTok te verkopen. Dat heeft het ministerie van Handel in Beijing gezegd, kort voor een hoorzitting van het Amerikaanse Congres met CEO Shou Zi Chew. Die laatste verdedigde daar donderdag de dataveiligheid van de app en ontkende beschuldigingen van spionage uit Chinese hoek. “Sinds ik CEO ben van dit bedrijf heb ik nog geen enkel gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese overheid”, aldus Chew.