Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie Zuhal Demir.
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie Zuhal Demir. © BELGA

Greenpeace stuurt deurwaarder naar minister Demir en wil dwangsom van 1.000 euro per dag: “Greenpeace is ongeduldig”

Het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) mag een deurwaarder verwachten, gestuurd door Greenpeace. Het Vlaamse luchtkwaliteitsplan van de minister strookt immers niet met de eisen die een rechter een jaar geleden aan Vlaanderen oplegde, zegt de ngo.

223 reacties

 • leo Daneels

  2 jaar geleden
  Rechter afzetten want doet duidelijk aan politiek !
 • Carina Spruyt

  2 jaar geleden
  Hoe kan het anders dat België vervuild is. We zijn een door trek land voor camions. Rijd maar eens op autostrades. 1 rijvak voor camions die achter elkaar rijden, zo heel ons land doorkruisen. Hoe gaan ze die uitstoot aan banden leggen of is de kilometer heffing die ze betalen om het milieu proper te maken?
 • Bert Van den bossche

  2 jaar geleden
  Zeer correct v Greenpeace! Niet meer niet minder. Ik wil me zelf ook burgerlijke partij stellen. Samenwerken mevrouw Demir betekent dat u zich aan de doelstellingen houd ipv geld v het klimaatfonds aan exxon mobile te schenken!! Gekker moet het niet worden!
 • Dirk Kerkhof

  2 jaar geleden
  Een NGO - Greenpeace - die subsidies krijgt van de Vlaamse regering, dagvaardt de Vlaamse regering met een dwangsom? In feite vragen ze die dwangsom niet aan de Vlaamse regering, maar aan de Vlaamse belastings betaler. Schaf de subsidies af aan dergelijke ngo`s!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  doen ze dat in elk land?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.