Belga
Volledig scherm
© Belga

Gratis naamswijziging in Gent

In Gent kost het je vanaf 1 augustus geen cent meer om een nieuwe voornaam op je identiteitskaart te laten zetten. In 2017 vroegen ongeveer 20 mensen een andere voornaam aan in Gent. 

10 reacties

 • Broni Serras

  3 jaar geleden
  Kan dat ook al in Melle? En welke documenten dienen voorgelegd te worden?
 • vandekempen bart

  3 jaar geleden
  dus betalen wij met zijn allen, de belastingbetalers, dat. kortom een publiciteitsstunt van gent op onze kosten.
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Prima, waarom zou een gemeentebestuur hier achter moeten verdienen, het is maar louter een verandering van een voornaam en door te sturen naar Justitie, want zij zijn het die moeten oordelen of de aanvraag terecht is of niet. De essentiële taak van een gemeentebestuur is de administratie vergemakkelijken voor zijn burgers en zeker niet moeilijker te maken en er nog wat achter verdienen. Ik vermoed dat zulke verandering van voornaam in Antwerpen wél stukken van mensen zal kosten.
 • Daniel Collier

  3 jaar geleden
  Gratis bestaat niet.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Gratis ,niks is gratis ,waarom betalen we gemeente of stadsbelastingen denk je ,ach ja vroeger was het voor een paspoort of rijbewijs af te leveren ,zelfs huisvuil werd met deze belasting betaald,nu allemaal extra te betalen ,de belastingen waar ze zouden moeten voor dienen gaan overgrote deel naar de weddes van gemeente personeel vandaag,dus dit is maar een geste maar niet meer als normaal.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?