(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Maxime Petit

Gratis mondmaskers van overheid gaan vlot over de toonbank bij apothekers: “Gemiddeld 200 per minuut”

De gratis mondmaskers van de federale regering gaan zeer vlot over de toonbank bij de apothekers. "Verspreid over het hele land worden er gemiddeld ongeveer 200 per minuut afgeleverd", zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB).

10 reacties

 • jan piedfort

  1 jaar geleden
  het beste vanal hebben de ministers er nog niet bij vertelt In de apotheek zegde men mij dat ik het mondmasker na wassen op 30 graden nog 3 dagen moet laten liggen om zeker te zijn dat de bacterien dood zijn. 1. Waarom krijgen wij er dan maar 1 2 wanneer gaan de bevoegde ministers aftreden 3. waarom moeten zij die dit volledig in het honderd laten lopen niet uit eigen zak betalen? Met dank aan onze ministeriële klungelaars.
 • Hendrik Boudrez

  1 jaar geleden
  Daarnet de "federale" mondmaskers opgehaald bij de apotheek. Deze mondmaskers zijn gefabriceerd in Vietnam en ingevoerd door een luxemburgse firma en zijn voorzien van een 1-talige franse handleiding. Op mijn vraag aan de apotheker of deze mondmaskers veilig zijn, antwoordde die dat hij dit niet kon garanderen. Heren en dames ministers, is dit een grap of om te huilen ? Is er iemand die ons benijdt ? Wie zou er met ons willen ruilen ? Waar blijft onze woede en nijd ?
 • Ann Van Opstal

  1 jaar geleden
  Ann Van Opstal. Waarom al die mondmaskers afhalen??? Wie draagt ze dan? Daarnet nog in Delhaize geweest. Niemand draagt er 1. Ik snap de logica niet meer hoor en vooral het gezond verstand niet meer!!!!!
 • Jan Hebbelinck

  1 jaar geleden
  Ik koop mij wel doos wegwerpmaskers. Mooi hoor die herbruikbare....op voorwaarde dat je ze na paar uur wast. Anderd nutteloos en zelf gevaarlijk.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Zijn dat die maskers van Goffin waarvan vandaag in de krant staat dat ze afgekeurd zijn wegens gevaar voor de gezondheid?? Want die saga is steeds moeilijker te volgen. En hoe wordt er voor gezorgd dat iedereen in België er één krijgt. Want verschillende apotheken bezoeken om maar "gratis" te hamsteren is in België een hype tegenwoordig.