Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © REUTERS

Graanprijs staat historisch hoog: loont het voor Vlaamse boeren om te switchen naar tarweteelt en kan dat zomaar?

Een ton graan kost op dit moment dubbel zoveel als voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Zullen de Vlaamse landbouwers nu massaal overschakelen op het telen van tarwe? “Al het beschikbare zaaigoed voor zomertarwe was dit jaar alleszins uitverkocht.”

41 reacties

 • Bert Verbist

  1 maand geleden
  Gier verkaveld men liever de talloze wei en akkerlanden, om ze vol beton te gieten om er dan duizenden en duizenden appartementsblokken neer te poten. Dwaze Belgische politiek enkel bezig met zichzelf. Dringend een grote, een zeer grote kuis nodig daar.
 • linda Hofkens

  1 maand geleden
  Die stikstofaffaire daar is men mee bezig terwijl er huizenhoge andere problematiek is waar men zich totaal niet over buigt. Oerdomme politici dat hebben wij met de vleet maar gezond verstand des te minder. Kunstmest is niet nodig want we hebben gewone bemesting genoeg maar tarwevelden die moeten er in overvloed komen.
 • Marcus Vadis

  1 maand geleden
  Er zijn nog zo veel ongebruikte gronden waar enkel gras en onkruid op staat, zo veel weiden met paarden die er de ganse dag staan voor niks. Stop met paarden te kopen om de welgestelde uit te hangen want een paard is enkel voor welgestelden omdat het dier zo duur is! Gebruik de grond terug voor graan en aardappelen.
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  Je moet boerenzoon zijn om het te weten, vroeger gebruikten wij aal uit onze koeienstal en ook aal uit de gezinnen,van de werkmens kwaliteit ten top indien het zijn% stikstof had, de industrie van petrolium is gekomen en met de restafval maakt men kunstmeststoffen, dat kost geld en aal was gratis. De koeien bleven op stal en later werd er veel landbouwgrond weilanden om de koeien te laten grazen, als boerenz. verdiende je thuis niet veel geld en ging je liever werken, de kleine boer verdween enz
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Zelfvoorziening is in ons Belgenlandje onmogelijk. Niet voor niks wordt tarwe in landen geteelt waar gigantische oppervlakten beschikbaar zijn. België is een versnipperd lappendeken vol wegen.
 1. Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsvervanger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”
  KORTRIJK

  Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsver­van­ger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”

  Een baby van vijf weken oud is in het ziekenhuis in coma beland nadat het jongetje een giftige stof binnen had gekregen. Het gaat om Subutex, een geneesmiddel dat de drang naar heroïne kan afremmen. De papa van het jongetje uit Kortrijk was namelijk verslaafd. De man belandde drie weken in de cel, maar is ondertussen weer vrij. Hij blijft verdacht van het onopzettelijk toedienen van een giftige stof.