De graaf Jean-Michel d'Ursel klinkt met zijn zelfgebrouwen bier op zijn kasteel in Durbuy.
Volledig scherm
PREMIUM
De graaf Jean-Michel d'Ursel klinkt met zijn zelfgebrouwen bier op zijn kasteel in Durbuy. © HLN

Graaf Jean-Michel d’Ursel (57), de kasteelheer van Durbuy: “Mijn kasteel verkopen aan Coucke? Hij heeft er al één en zal wel weten hoeveel werk dat vergt”

Marc Coucke mag de voorbije jaren op geen miljoen meer of minder gekeken hebben in Durbuy: zijn investeringen liggen nog altijd in de schaduw van het kasteel van graaf Jean-Michel d’Ursel. “Ik zie niet in waarom Durbuy niét het Knokke van de Ardennen zal worden. Maar dat is niet erg. Hier is meer te zien dan aan de kust.”

  1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe

    Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

    De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
  2. Kamer keurt vijfde begrotingsaanpassing van dit jaar goed

    Kamer keurt vijfde begrotings­aan­pas­sing van dit jaar goed

    De plenaire Kamer heeft het licht op groen gezet voor een aanpassing aan de begroting van 2021. In normale tijden keurt de regering een begroting goed en moet er tijdens een controle meestal één bijsturing gebeuren. In 2021 waren dat er echter al vijf, en dat heeft vooral te maken met de coronapandemie. “Corona blijft de begroting overhoopgooien, zowel qua cijfers als qua tempo. Ik vind het belangrijk dat de cijfers blijven aansluiten bij de realiteit. De burger en het parlement verdienen die transparantie”, aldus staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).