Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB).
Volledig scherm
Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB). © BELGA

Gouverneur van de Nationale Bank levert in: 10 procent minder loon

Het loon van de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) wordt met 10 procent verlaagd. Dat van de vicegouverneur daalt met 5 procent. Pierre Wunsch wil zo een bredere loonmatiging goedgekeurd krijgen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

23 reacties

 • Alfons Schepers

  2 maanden geleden
  Nog een hoop geld voor een bank zonder centen..!
 • Robert DE REU

  2 maanden geleden
  En blijkbaar verdient hij nog niet genoeg om een mondmasker te kopen.
 • Chris Dupont

  2 maanden geleden
  Een goed voorbeeld van de gouverneur. Ik zou ook graag zien dat hij een lans breekt voor investeerders en spaarders. Spaargeld aan het werk zetten zal veel meer opleveren voor iedereen. Vandaag alweer zo een uitgifte van obligaties met 40% roerende voorheffing: banken benadelen opzettelijk hun klanten: dat moet echt stoppen. Die banken treden op als een kartel.
 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  Wat is momenteel nog de functie van deze instelling? Over de inkomsten moet niet gezeverd worden! In de politiek ( samen met allerlei bijpostjes) en de top managers of eigenaars van bedrijven zijn hoge inkomsten. De gewone man moet blij zijn dat hij rond komt en gezond blijft!
 • marcel cloots

  2 maanden geleden
  Men moet weten dat er een verschil is tussen loon en parlementaire vergoedingen:loon- en weddetrekkenden betalen RSZ alsook de werkgever. Ze kunnen geen vennootschappen oprichten enz. Parlementairen genieten het voordeel van belast worden op baten en betalen -geen of nauwelijks een beetje sociale bijdragen. Deze vergoedingen worden dan ook met 28% onbelastbaar verhoogd als onkostenvergoeding.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
  ANTWERPEN

  Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

  The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Belgische economie maakte historische heropleving na coronashock, maar jaar-op-jaargroei nog steeds fors negatief

  Belgische economie maakte histori­sche herople­ving na coro­nashock, maar jaar-op-jaar­groei nog steeds fors negatief

  Na de coronashock in de periode april-juni heeft de Belgische economie zich herpakt in het derde kwartaal. Volgens een eerste raming van het Instituut voor de Nationale Rekening was er een groei met 10,7 procent tegenover het tweede kwartaal, zo meldt de Nationale Bank donderdag. De raming ligt hoger dan een eerdere voorspelling. Maar we zitten nog niet op het precrisisniveau.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre