Afgelopen donderdag was het opnieuw prijs in Luik. Volgens de politie verzamelden toen 150 mensen voor een protestactie tegen de coronamaatregelen. Er was ook een delegatie van de horeca aanwezig.
Volledig scherm
Afgelopen donderdag was het opnieuw prijs in Luik. Volgens de politie verzamelden toen 150 mensen voor een protestactie tegen de coronamaatregelen. Er was ook een delegatie van de horeca aanwezig. © BELGA

Gouverneur en reeks burgemeesters Luik laten horecazaken op 1 mei terras openen, ongeacht wat Overlegcomité beslist

De gouverneur van Luik en een reeks burgemeesters uit de provincie zullen toelaten dat horecazaken hun terrassen openen op 1 mei, ook als het Overlegcomité morgen beslist dat het nog niet mag. Dat meldt de Franstalige nieuwssite RTL Info na een rondvraag. 

233 reacties

 • rudy van dam

  3 weken geleden
  Er zijn blijkbaar nogal wat mensen die hun eigen pintje verkiezen boven de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden en die liever zo vroeg mogelijk op café willen ondanks het risico dat nadien terug de hele maatschappij op slot kan voor golf nr 4. Voor mij OK op voorwaarde dat zij bij besmetting ook gaan uitzieken op een terras in plaats van in het ziekenhuis.
 • dretie munkies

  3 weken geleden
  Wedden dat Antwerpen volgt ?
 • Joris Boom

  3 weken geleden
  Al wie corona krijgt moet zijn medische kosten zelf betalen... en kom maar niet af met het argument dat je er niks aan kan doen als je het krijgt. Ik vraag me af hoeveel er ineens zouden thuisblijven en hun kinderen thuis zouden houden van school
 • marcel verstrepen

  3 weken geleden
  Wallonie wil het hard spelen. Wel laat ze onafhankelijk worden en samengaan met Frankrijk. Eén probleempje: ze zullen onmiddellijk in volledige lockdown moeten gaan . Is het dat wat ze willen ??
 • Franc saas

  3 weken geleden
  zou men toch niet beter Belgie splitsen ! Wallonie en Vlaanderen samen lukt gewoon niet .Splits die handel .
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing