Zaterdag was het ook al erg druk op de Antwerpse Meir.
Volledig scherm
Zaterdag was het ook al erg druk op de Antwerpse Meir. © Klaas De Scheirder

Gouverneur Cathy Berx reageert cynisch op koopzondag in Antwerpen: “Ik hoop dat de mensen niet komen en dat het hard gaat regenen”

Antwerps gouverneur Cathy Berx vindt de koopzondag die vandaag in de stad Antwerpen plaatsvindt geen goed idee. Volgens haar is zo’n koopzondag cynisch nu de ziekenhuizen vol liggen met Covid-patiënten en vanaf morgen de niet-essentiële winkels moeten sluiten. Ze roept de mensen op om niet te komen shoppen.

251 reacties

 • Debbie De Bruyn

  3 maanden geleden
  Iedereen die het nodig vindt om tussen de massa rond te lopen in deze tijd heeft nul respect voor zijn medemens en verplegend personeel. Die mogen zelf opdraaien voor hun kosten en er nog een boete bijkrijgen ook.
 • LUDO SPRANGERS

  3 maanden geleden
  Het is niet alleen Antwerpen maar ook in andere steden.Zie luchthaven . We kunnen nu allerlei verwijten geven maar er zal steeds wel iets fout zijn. Het best is van het overleg comité over te nemen maatregelen eens rechtstreeks op TV uit te zenden. Hopelijk zien we dan niet dezelfde klucht als in’t vragenuurtje. Dat is beter dan de persconferentie! De huidige conclusie is dat we overal achter de feiten aanhollen. Hopelijk houdt de zorgsector het vol!
 • Eddy Michiels

  3 maanden geleden
  Gaat de regering het dan echt NOOIT begrijpen dat indien er geen verbod is, de meesten alles aan hun laars lappen. Dank zij hun beslissing om niet direct alles te sluiten zullen er weer zoveel honderden besmettingen bijgekomen zijn. Stelletje amateurs. En het personeel van de zorg zal hier wel voor opdraaien. Trouwens, hadden ze deze mensen al 6 maand geleden geen premie beloofd of herziening van de lonen? Hun loon is belangrijker dan dit van het zorgpersoneel.
 • Julien Tijtgat

  3 maanden geleden
  U ziet in België kennen de mensen geen discipline,en daarom zal de covid zich nog wel even voortplanten.Daarom zijn ze in China verlost van de covid daar de mensen daar wel discipline kennen.
 • San Pauwels

  3 maanden geleden
  BDW denkt enkel aan de economie (lees: geld). Het beleid van de voorbije maanden spreekt boekdelen (aug-sept): een versoepeling van de maatregelen, terwijl andere landen het tegenoverstelde deden. N-VA maakt geen deel uit van de federale regering en doet er alles aan om deze te dwarsbomen. Het kan hem niks schelen dat het verplegend personeel ziek wordt/overwerkt raakt en de dodentol oploopt. De overheid heeft de plicht(mensenrecht) om bevolking te beschermen, maar laat dit na(schuldig verzuim).
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt