Gouverneur Cathy Berx over de mondmaskerplicht: "Het gaat om een vorm van beleefdheid. Bescherm uzelf, maar bescherm ook anderen."
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx over de mondmaskerplicht: "Het gaat om een vorm van beleefdheid. Bescherm uzelf, maar bescherm ook anderen." © VTM NIEUWS

Gouverneur Cathy Berx geeft uitleg over mondmaskerplicht: “Het gaat om beleefdheid”

Gouverneur Cathy Berx heeft vanavond in VTM NIEUWS meer uitleg gegeven over wat de komende dagen wel en niet mag in Antwerpen. Zeker met betrekking tot de mondmaskerplicht was dat nodig, nadat de Antwerpse burgemeester De Wever aankondigde die enkel te zullen handhaven op drukke plaatsen. “Het gaat om een vorm van beleefdheid”, zegt Berx. “Bescherm uzelf, maar bescherm ook anderen.”

52 reacties

 • Verstappen Martine

  7 maanden geleden
  Ik ga niet midden in een bos een mondmasker opzetten omdat madam Berckx dat ons verplicht. Ik zou wel eens willen weten voor wie? Voor de bomen dan of wat ?
 • Wim Van Reeth

  7 maanden geleden
  Wat een gezever allemaal. Bubbel van 5, mondmaskers enz... Juist gekeken naar Club-Charleroi, social distancing bij begin van de match. Erna liggen ze met 20 op een hoop mekaar te knuffelen... en dan allen samen het bad in zeker??
 • Frankie Deygers

  7 maanden geleden
  Wat een gedoe van Bercx, eerst zet ze gans Antwerpen op stelten met haar maatregelen om nu voor enkele dagen een versoepeling toe te staan alsof het virus rekening houdt met het weer. De Antwerpenaren zijn ook niet het voorbeeld om zich aan de regels te houden.
 • Jan Boden

  7 maanden geleden
  Eerst 3 maanden komen vertellen dat mondmaskers niks helpen en nu zijn ze zelfs verplicht op de Kempische boerenbuiten met enkel koeien als toeschouwers. Berx behandelt ons als achterlijke kinderen die onbekwaam zijn om zelf beslissingen te nemen.
 • Kris Leynen

  7 maanden geleden
  Beleefdheid zonder rationaliteit is gelijk aan domheid. Met de huidige technologie kan men perfect via schermen aangeven of het druk is in een winkelstraat en een mondmasker (hoewel al bewezen via diverse studies, nutteloos buiten) moet gedragen worden. Als ze dat met variabele verkeersborden kunnen, kan dat zo moeilijk niet zijn. Maar dat vraagt natuurlijk meer dan domheid.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag