Gouverneur Cathy Berx (CD&V) van Antwerpen.
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx (CD&V) van Antwerpen. © BELGA

Gouverneur Cathy Berx: “Cijfers zijn veel slechter dan we te horen krijgen”

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) maakt zich zorgen over de evolutie van de coronacijfers. "De cijfers op het terrein zien er veel slechter uit dan de cijfers die we te horen krijgen", zei Berx in de coronacommissie van de Kamer. "Er broeit wat. We houden ons hart vast".

76 reacties

 • Fonske Beys

  1 maand geleden
  Denk nu niet dat kappers open gaan tegen 14 februari . Met de stijgende besmettingen gaat het nog maanden duren .
 • Chris Verberne

  1 maand geleden
  De enige zinvolle beslissing is een zware en strenge lockdown, deze volhouden. We kunnen de economie en ons eigen belang boven de gezondheid en het verslaan van corona blijven stellen. Het zal bij ons allen pijn doen maar er zit niets anders meer op.
 • andre callens

  1 maand geleden
  Wat kan men anders verwachten , wie spreekt de waarheid ? Er was zelfs een bericht in de krant De Morgen , waarbij Premier De Croo met Dhr. Van Tillo op ski verlof zijn geweest tijdens de Kerstvakantie .
 • Dirk Kerkhof

  1 maand geleden
  Test wat minder en alles is weer ok! En als de gouverneur alles zo goed weet, waarom kaart ze dit niet aan bij de specialisten en politiekers? Als je A zegt, zeg dan ook B! De mensen worden toch voor serieuze onnozelaars aanzien.
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Wat een regering hebben wij nu toch, is er dan niks waar ze eens de waarheid over kunnen zeggen, is er echt geen enkele minister die doet wat hij ons belooft, daar zal ik allemaal aan denken bij de volgende verkiezingen, als ik die haal natuurlijk want we zijn nog lang niet van het virus af met dit geklungel van 1 voordeur en 8 achterpoorten iedere keer opnieuw.
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king