Beeld van een eerdere phishingmail zogezegd afkomstig van de FOD Economie.
Volledig scherm
Beeld van een eerdere phishingmail zogezegd afkomstig van de FOD Economie. © FOD Economie

"Golf van phishingaanvallen" met mails die zogezegd van FOD Economie komen

De federale overheidsdienst Economie waarschuwt voor een "golf van phishingaanvallen" in zijn naam en in naam van de Kruispuntbank van Ondernemingen. De FOD heeft daarover donderdagavond een persbericht verspreid.

 1. Teruggevonden lichaam in Koewacht is vrouw van 64 uit Oostende, kennis (32) van haar is opgepakt in het buitenland

  Teruggevon­den lichaam in Koewacht is vrouw van 64 uit Oostende, kennis (32) van haar is opgepakt in het buitenland

  De vrouw die begin deze week dood werd aangetroffen in het Nederlandse Koewacht, vlak bij de Belgische grens in het Waasland, is een 64-jarige vrouw uit Oostende. Na een intensieve speurtocht heeft de politie nu ook een verdachte kunnen oppakken: een 32-jarige jongeman die het slachtoffer kende. Maar waarom de vrouw dood moest en over de grens gedumpt werd, is nog een vraagteken.
 2. Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten
  Play

  Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten

  Een opvallende nieuwe trend onder criminelen die Belgen online proberen op te lichten. Safeonweb, de instantie van de federale overheid die informeert over digitale veiligheid, waarschuwt voor phishingpogingen aan de hand van QR-codes. In totaal meldden we vorig jaar 6 miljoen verdachte berichten. Dat is een derde meer dan in 2021. Cyberexpert Tim Cools geeft in de video hierboven concrete tips om phishingpogingen te herkennen: “Het is altijd iets vreemds.”