Dirk De Troy (49) is ex-gokverslaafde en werkt bij een zelfhulpgroep. “Gokken in krantenwinkels is de grootste bedreiging voor kinderen en jongeren om te beginnen met gokken”.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Troy (49) is ex-gokverslaafde en werkt bij een zelfhulpgroep. “Gokken in krantenwinkels is de grootste bedreiging voor kinderen en jongeren om te beginnen met gokken”. © Joel Hoylaerts / Photonews

“Gokpaleizen, vermomd als krantenwinkels”: ex-gokverslaafde Dirk ziet grootste bedreiging voor kinderen en jongeren om te beginnen met gokken

Een krant, een zakje zuurtjes en een gokje op de voetbaluitslagen: wordt dat de toekomst van de 170 krantenwinkels die Bpost verkoopt aan Golden Palace? De verkoop zorgt voor beroering, want het zou volgens experts de drempel voor beginnende gokkers alleen maar verlagen. Met alle gevolgen van dien, zegt ex-gokverslaafde Dirk De Troy (49). “Om een gokkantoor of een casino binnen te stappen, moet je je identiteitskaart laten zien. Maar een krantenwinkel met een paar gokautomaten? Daar kan iedere 16-jarige met een bankkaart beginnen gokken.”

 1. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven
 2. Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem "de ziel van Vlaanderen" op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf al de "ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in de federale regering te stappen zonder een Vlaamse meerderheid". Dat zei de N-VA-politica zondag in ‘De Zevende Dag’.