ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

“Goede huisvader” verdwijnt uit burgerlijk recht, in de plaats komt modern en genderneutraal begrip

Het begrip “goede huisvader” - alomtegenwoordig in het Belgische burgerlijke recht - wordt vervangen door het modernere en genderneutrale “voorzichtig en redelijk persoon” in het Burgerlijk Wetboek. Dat meldt De Standaard.

72 reacties

 • jeroen de rijck

  1 week geleden
  Prioriteiten in belgie ...
 • Gerard Teeuws

  1 week geleden
  Nu dit groot probleem in België is opgelost, kan de regering zich met de kleinere dingen bezighouden zoals werk, integratie, veiligheid, subsidies, enz... Wat hebben die poliltiekers toch veel denkwerk.
 • Ann Verschueren

  1 week geleden
  Woordjes zoeken, is dat waar justitie mee bezig is? Maak eens werk van die 5000 dossiers achterstand bij de rechtbanken ! Of is dat te moeilijk ?
 • Eli Bos

  1 week geleden
  Wat een zever zeg, alsof ik als vrouw zou eisen dat het nooit huismoeder geweest is. Maar ja er zijn nu eenmaal geen andere problemen op te lossen in deze rimboe dus daar kan men zeker tijd voor vrij maken.
 • Marc Reynaert

  2 weken geleden
  Ronduit belachelijk dat een goed ingeburgerd begrip wordt vervangen door onbetekenende woorden omwille van de zogezegde genderneutraliteit. Waar zijn we mee bezig. Graag terug naar de 'zekere' tijd!
 1. MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbroucke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”
  114

  MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermij­nen”

  Het zit er weer bovenarms op tussen de MR van Georges-Louis Bouchez en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), nochtans coalitiepartners in dezelfde federale regering. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”, vindt Bouchez. “De terrassen gaan op 8 mei open.” Vandenbroucke had gisteren nog eens benadrukt dat dat enkel kan onder twee voorwaarden.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw