De gang onder het station van Leuven.
Volledig scherm
De gang onder het station van Leuven. © Photo News

Goed nieuws voor treinreizigers: Kamer keurt gegarandeerde dienstverlening bij het spoor goed

De plenaire Kamer heeft deze nacht de gegarandeerde dienstverlening bij het spoor goedgekeurd. Het wetsontwerp moet zorgen voor een minimale dienst in geval van een staking. De meerderheid stemde voor, PS, sp.a, Ecolo-Groen en PVDA waren tegen, terwijl de rest van de oppositie zich onthield.

30 reacties

 • Noella Vancompernolle

  4 jaar geleden
  Bon, 'de ontelbare gegijzelde werknemers' (sic) kunnen zich nu niet meer verschuilen achter een spoorstaking om niet op hun werk te moeten zijn...
 • Elly Nilis

  4 jaar geleden
  Ze staan ten diensten van de bevolking ik werk in een bejaardentehuis kan ook niet staken en de bewoners aan hun lot overlaten.
 • Fons Casteels

  4 jaar geleden
  Goed gezien van de regering. De vakbonden kunnen voortaan niet meer bij verrassing de belangrijkste seinhuizen plat leggen zodat er geen treinen meer rijden. Tot vandaag zorgden tien rode heethoofden per seinhuisje ervoor dat de vakbonden geen miljoenen aan stakingsvergoedingen moesten uitkeren: de duizenden stakers waren officieel "werkwillig".
 • langstaart marmot

  4 jaar geleden
  ik betwijfel of dat wel zo'n goed nieuws is. We zullen wel weten welke treinen er in theorie zullen rijden, maar of je ook op die trein geraakt, is een andere vraag. Het is nu al geen sinecure om de dagelijkse dienstregeling naar behoren te verzekeren. Laat staan een inderhaast ineengestoken noodplannetje.
 • FILIP COUVREUR

  4 jaar geleden
  Wanneer is de eerste stakingsdag om te mogen staken........
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).