EPA
Volledig scherm
© EPA

Goed nieuws voor risicopatiënten met nog maar één AstraZeneca-prik: “Bevestiging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in De Zevende Dag gezegd dat België de bevestiging heeft gekregen dat er binnenkort een kleine 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins in één keer geleverd zullen worden. Dat moet honderdduizenden risicopatiënten die nog maar één prik met AstraZeneca kregen, toelaten naar voren te halen in de planning. 

37 reacties

 • FREDDY BLOMMAERTS

  1 maand geleden
  Bij AZ 12 weken tussen en dan nog 2 weken. Dan is de zomer voorbij. Plus mindere bescherming. Overal andere criteria qua verdeling type vaccins. Belgie op zijn best.
 • Maria Hermans

  1 maand geleden
  De overheid zou door de grond moeten zakken van schaamte. Wat een bende amateurs!
 • beatrice van rompaey

  1 maand geleden
  Ik wil ze ook wel sneller eerste prik gehad op 18 mei en de tweede voorzien 27 jullie
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Ik vind het schandalig dat vele oudere risicopatiënten met Astra Zeneca werden behandeld, en daardoor 3 maanden moeten wachten op hun tweede spuit (en dus dan pas redelijk goed beschermd gaan zijn), terwijl jongeren - onder applaus van Conner Rousseau ('Alles voor de vrijheid, en klaar om te feesten als de beesten') - nu reeds kunnen gevaccineerd worden met slechts1 prik (J&J).
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Minister Vandenbroucke heeft nog nooit gezegd hoe het komt dat in vele vaccinatiecentra in Wallonië, men kan kiezen tussen Astra Zeneca en Pfizer! Ook in andere landen (bijvoorbeel Polen), kan men kiezen. In Vlaanderen niet...