Glenn Van De Poel
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Van De Poel © RV

Glenn zat drie maanden in gevangenis voor moord die hij niet had gepleegd: “Nooit een sorry gekregen, wel een aalmoes”

Glenn Van de Poel (29) zat drie maanden in de gevangenis voor de moord op de grootmoeder van zijn lief. Een moord die hij niet had gepleegd. Pas toen de échte dader zich aangaf bij de politie, ging hij vrijuit. “Van justitie kreeg ik nooit een sorry, en vorige week werd duidelijk dat ze me nu willen sussen met 60 euro per dag dat ik onterecht in de cel zat. Een aalmoes, voor een ‘foutje’ dat mijn hele leven overhoop gooide.”

21 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  4 maanden geleden
  Hoe werd dat onderzoek vericht? Er kon toch geen onomstotelijk bewijs in deze zaak geweest zijn als hij onschuldig was. Is dit niet het gevolg van de berichtgeving in de media, waardoor er een opine werd gevormd, en moest er snel een dader worden angeduid om de kritiek een halt toe te roepen in die zaak? Een almoes kan deze dwaling toch niet rechtzetten. Wat gebeurt er met de verantwoordelijke beroeps onbekwamen?
 • kris malmster

  4 maanden geleden
  dit zou ik , als ik hem was natuurlijk ook niet aanvaarden , hij is onterecht op gesloten , zijn naam word bestempeld als moordenaar , en zijn kop is in heel belgie gekend , zelfs met 100.000 euro is het nog een aalmoes , hij is getekend voor de rest van zijn leven als de zogezegde moordenaar van ... , de beste advocaten huren en desnoods naar cassatie en de rechten van de mens zal snel gedaan zijn met 60 euro per dag , stel u maar in zijn plaats het naamkaartje moordenaar . 5000 euro is haha
 • Eddy Jans

  4 maanden geleden
  Zulke zaken gebeuren als een gerechterlijk onderzoek samengaat met een commerciele zender die andere belangen heeft (kijkcijfers) . Net zoals er de laatste jaren volledige processen worden gevoerd in de media terwijl het justitieel proces nog niet eens gestart is.
 • Sobek Wessels

  4 maanden geleden
  Justitie Deugt voor niks ...het enige waar ze zich echt voor inspannen is om Criminelen zo min mogelijk te bestraffen want criminelen opsluiten Kost Geld , Geld dat de politiek dan niet in Hun zakken kan steken !! Deze Jongen zou als schadevergoeding het bruto Jaar Loon moeten krijgen belasting vrij van de betrokken minister van Justitie ! Onze POLITICI moeten NOOIT verantwoordelijkheid afleggen voor Falend of Slecht beleid !!
 • Jan Boden

  4 maanden geleden
  Vermits een dag 24 uren telt betekent dat dat men je kan opsluiten aan 2,5 euro er uur. In de politiek gaan is een stuk lucratiever.