Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs
Volledig scherm
Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs © © Photo News/BELGA

Glazen bol van virologen voorspelt: met mooi weer komt de vrijheid. Voorjaar en zomer vermoedelijk in code oranje of geel

Er werden vorige week in ons land nog besmettingscijfers van meer dan 60.000 per dag geregistreerd, en de curve blijft stijgen. Maar viroloog Steven Van Gucht is opvallend optimistisch over het voorjaar en de zomer. “Ik denk dat we een heel mooi voorjaar en zomer krijgen waarin zowat alles mogelijk gaat zijn, vermoed ik”

131 reacties

  • Martine Leemans

    1 jaar geleden
    Verleden jaar was het ook zo maar veel mensen zijn dit precies al vergeten
  • luc vlemincx

    1 jaar geleden
    Weg met CST en mondmaskers tijdens de maand februari, barometer of niet deze discriminatie moet weg. Volg het voorbeeld van Denemarken, Engeland en anderen.
  • Merel Depauw

    1 jaar geleden
    Vrijheid wordt wel een heel hol woord als je het tegenover kleurcodes zet die onze gehele gemeenschap moeten omschrijven.
  • edwig Impen

    1 jaar geleden
    een vermoedelijke voorspelling? Staat dat de Van Daele?"
  • Eric Roeloffzen

    1 jaar geleden
    Krijg ik nu ook compensatie, omdat mijn bijdrage aan dit hele circus nihil is? Van Ranst & Co, deze comedy serie trok op niks. Alleen de schoolbanken en jullie broekje versleten.
  1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
    Gouden Formule 1
    6

    Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

    Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
  2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
    HLN Shop

    Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

    De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
  3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
  1. Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

    Vlaams Parlement keurt kader voor afstandson­der­wijs in secundair goed

    Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal 40 procent. Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) moeten scholen wel garanties voorzien voor kwetsbare kinderen. Zij moeten altijd het recht hebben om onderwijs op school te volgen.