Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo)
Volledig scherm
Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) © Photo News

Gilkinet wil sneller rijbewijs kunnen intrekken bij rijden onder invloed: “Al bij 1,2 promille in plaats van 1,5"

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat rijbewijzen al bij een lager alcoholgehalte in het bloed automatisch en onmiddellijk worden ingetrokken. Dat melden de kranten van Sudpresse.

14 reacties

 • eric michiels

  2 maanden geleden
  Niet énkel het rijbewijs intrekken ! Maar ook het voertuig verbeurd verklaren en vernietigen zéker bij "recidivisme" misschien ietsje terughoudender zijn indien hét een éérste maal gebeurde én dan nog indien er geen slachtoffers bij betrokken zijn.Zéker én vast ook toezien dat"ze"geen voertuig worden aangeboden door derden,die dan gerust òòk over dezelfde kam gescheerd moeten worden.Nul Tolerantie ook in deze gevallen,'t Zou voorwaar reeds een stuk veiliger worden in de straat. Michiels Eric
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  Een 0 tolerantie wordt niet ingevoerd om de bestuurders toch te lokken eentje te drinken en dan boetes mogen betalen + BTW op de rijlessen .
 • guido verpoucke

  2 maanden geleden
  Rijbewijs met punten invoeren
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  intrekken als ze boven 0 zitten. Waarom altijd dat gepamper? Als ze hun gat verbranden moeten ze maar op de blaren zitten.
 • Dirk Uyttenhove

  2 maanden geleden
  Hoog tijd om het regeringsrijbewijs van Ecolo/Groen en Vivaldi in te trekken. Controles zijn er trouwens amper in Wallonië. Het geld en de boetes moeten, zoals steeds, uit Vlaanderen geperst worden.
 1. Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeentehuis
  Borsbeek

  Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeente­huis

  In de De Robianostraat in Borsbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afgegaan bij het pand met huisnummer 67. De ontploffing schrikte de buurt op en vernielde de voordeur compleet. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft of met welk type explosief. Er vielen geen gewonden. Op dit moment zouden er geen aanwijzingen zijn dat het incident drugsgerelateerd is.