Georges Gilkinet (Ecolo), minister van Mobiliteit.
Volledig scherm
Georges Gilkinet (Ecolo), minister van Mobiliteit. © Photo News

Gilkinet pleit voor veel hogere boetes voor zeer ernstige snelheidsovertredingen, krijgt steun van Vias

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat de straffen voor snelheidsovertredingen meer in verhouding staan tot de ernst van de overtredingen en het risico voor andere weggebruikers, zeker de meest kwetsbare. Vias, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid, is gewonnen voor het voorstel en ook Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is het voorstel genegen. 

18 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Goed zo.
 • Guy Van Brussel

  1 maand geleden
  Als het van die groene dromers zou afhangen zouden ze gewoonweg de auto afschaffen !
 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  Er moet ook een beetje draagvlak zijn voor realistische snelheidsbeperkingen. Nu worden er teveel 30 km-platen rondgestrooid. "voor de veiligheid". Een boete krijgen voor 37 km/u waar probleemloos veilig 60 kan maakt de mensen weerbarstig.
 • Patrick Van Assche

  1 maand geleden
  Op voorwaarde dat snelheidsbeperkingen realistisch zouden zijn (en niet steeds naar beneden bijgesteld zouden worden). Specifiek wat autowegen betreft, moet de snelheid in principe vrij zijn.
 • Marcq Adriaens

  1 maand geleden
  En met die hogere boetes is het probleem opgelost? Ik denk dat er meer nodig is dan die boetes, discipline kan men aanleren en daarbij was de legerdienst van groot nut al waren de meeste bevelen onnozele praat.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.