Minister van Mobilitiet Georges Gilkinet (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Mobilitiet Georges Gilkinet (Ecolo). © Photo News

Gilkinet legt btw van 0 procent op NMBS-biljetten op tafel bij begrotingscontrole in maart

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) gaat een btw van 0 procent op NMBS-biljetten op tafel leggen bij de begrotingscontrole in maart. Dat heeft hij vandaag gezegd in de kamercommissie Mobiliteit. De nieuwe tariefstructuur voorzien in het openbaredienstcontract wordt van kracht in 2025, ofwel 26 maanden na de ondertekening ervan.

  1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
    PREMIUM
    53

    Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

    In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”