Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit
Volledig scherm
Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit © BELGA

Gilkinet: "Er komen geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks”

Er komen onder de nieuwe regering geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks. Dat zegt Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit en vicepremier van Ecolo in een interview met De Zondag. Gilkinet wil de klimaatoplossingen koppelen aan de socio-economische uitdagingen van deze coronacrisis: "We moeten slim en productief investeren", zo klinkt het. 

38 reacties

 • Alfons LABIE

  2 weken geleden
  Als iemand van zijn overbelaste verdiensten geld kan overhouden om op een effectenrekening te hebben en op de beurs, is hier alle belasting en taks al op voldaan en is dit dus een dubbele belasting en onwettelijk.
 • Paulette Desmarets

  2 weken geleden
  Belastingen niet stijgen met Ecolo!? Wie gelooft die mensen nog? Factuur doorsturen naar de volgende regering, generatie, daar zijn ze goed in. Wees maar zeker dat de energieprijs zal stijgen, een tweede geldput van groenestroomcertificaten is in de maak. De ecologische prijs zal ook voor de volgende regering zijn, wees maar zeker dat dit ons zeer zuur zal opbreken. Het is tijd dat de ecolo-kiezers hun fratsen zelf betalen.
 • San Pauwels

  2 weken geleden
  De totale belastingdruk is al te hoog en vooral voor alleenstaanden. Deze groep staat al meer dan de helft van het loon af i.t.t. personen met een gezin. Het gaat om een grote groep die uitgeperst wordt als een citroen. Ze worden gediscrimineerd (eerder gestraft) op tal van gebieden: hogere energiefactuur en waterfactuur, voedselprijzen (kleinere verpakkingen). Cadeaus zijn er enkel voor grootverdieners (multinationals, grootbanken) die niets bijdragen. Waarom krijgen politici& co kindergeld?
 • Leo Marien

  2 weken geleden
  Men zal inderdaad geen extra taksen moeten invoeren. De inflatie zal dat wel doen, daar zijn ze keihard voor aan het werken. Wacht tot corona voorbij is en het extra geprinte geld in omloop gaat komen. En er is nog een extra aanjager van de inflatie, eentje die er niet was in de crisis van 2008. Toen was er een bankencrisis en schreven de banken amper kredieten uit. Nu is ook daar het hek van de dam. Hopelijk komt er geen hyperinflatie want dan is elke spaarder er aan voor de moeite.
 • Nico De Corte

  2 weken geleden
  Ik meen mij te herinneren dat vorige zomer sommige rijken opriepen ( het was bijna smeken! ) om méér belastingen te willen betalen. Is daar al iets concreet over?
 1. Carl Devos: “We weten dat er in 2024 over gesproken zal worden: laat ons die staatshervorming nu eens goed voorbereiden”
  PREMIUM

  Carl Devos: “We weten dat er in 2024 over gesproken zal worden: laat ons die staatsher­vor­ming nu eens goed voorberei­den”

  In 2021 zullen niet enkel besmettingscijfers, maar ook vaccinatietabellen het nieuws beheersen. België, dichtbevolkt doorreisland met veel buitengrenzen, was gevoelig voor corona. Voor de vaccinatiecijfers zijn er geen verzachtende omstandigheden. Die hangen ook minder af van 'de ploeg van 11 miljoen', maar vooral van de overheid. België verkoopt zichzelf als een logistiek centrum, we hebben een grote overheid met veel voorzieningen: ons land zou de vaccinatietabellen moeten aanvoeren.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken