VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Gigantisch succes: meer dan 26.000 registraties voor orgaandonatie in heel Vlaanderen

Meer dan 26.000 mensen hebben zich de afgelopen dagen geregistreerd als orgaandonor, na de oproep in het VTM-programma 'Make Belgium Great Again'. Gemiddeld zijn er in een heel jaar tussen de 7.000 en 8.000 registraties in Vlaanderen. 

33 reacties

 • censor

  3 jaar geleden
  Hoeveel is de marktprijs voor een 'gezwollen" lever ?een nier met stenen, een galblaas met een dure steen erin (slijpen!) en een milt, een paar rookvrije longen, een occasie hart voor rechtvaardigheid (heel duur-zeldzaam)....en de rest is van mij.
 • Julien Letschert

  3 jaar geleden
  Er zijn ongeveer 1200 wachtenden. Hoe gaan die 26000 die kunnen helpen. Als men dan van die 26000 maar 2% hersendood zou hebben op termijn, dan komt men aan 510 personen die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen om die 1200 te helpen. Tenslotte is iedereen donor, tenzij je het laat registreren dat je niet wil. Die wet bestaat al jaren. Deze actie is een mooie reclamestunt van vtm, maar getuigt niet van een groot succes.
 • Zorro 1971

  3 jaar geleden
  Ikzelf ben 46 jaar en reeds 3 maal getransplanteerd van een lever, na veel brute pech. Zonder dit soort mensen was ik er al niet meer. Het is spijtig aan de vele reacties hieronder te moeten vaststellen, dat er zoveel egoistische mensen rondlopen. Ik hoop dan ook dat dit hen nooit zelf overkomt, want je zit in zo'n situatie zonder dat je het weet. Bedankt aan alle donors.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Wat je daar vertelt is klinkklare onzin, Lydia Appelmans! Een orgaan kan nog goed zijn voor transplantatie tot 24 uur na verwijdering. Al moet dit niet als algemene norm genomen worden. En mensen hersendood verklaren om hun organen te kunnen wegnemen?
 • Kris Verbeek

  3 jaar geleden
  Men is toch automatisch orgaandonor?!? Waarom dan deze extra registratie?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?