Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © © Bart Leye

“Giftrein”: Infrabel vraagt toestemming om pesticiden te mogen blijven gebruiken

Spoorwegnetbeheerder Infrabel vraagt aan de overheden de toestemming om ook vanaf 2021 met pesticiden de sporen onkruidvrij te mogen houden. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen, en woordvoerder Thomas Baeken bevestigt het nieuws. Momenteel bestaat voor het vrijhouden van de sporen geen voldoende efficiënt milieuvriendelijk alternatief, klinkt het.

13 reacties

 • Remi Potvin

  2 jaar geleden
  Gebruik toch eens het goedkoopste middel en dat is azijn ! Mijn voetpad en oprit garage begiet ik met azijn en alle onkruid verbrandt en blijft zeker twee maanden weg !
 • Paul Van Oosterwijck

  2 jaar geleden
  Ah, in Wallonie wordt het met de hand uit gedaan, vandaar de totaal scheef getrokken situatie in het personeelsbestand. Vlaanderen moet het verhoudingsgewijs met veel minder volk doen ! En eerlijk gezegd, ik zie ze het tussen de sporen niet afbranden ...
 • dirk andelhofs

  2 jaar geleden
  Vlaanderen, topregio ... hier zitten de slimste koppen van de hele wereld bij elkaar als we sommige politici mogen geloven. Maar een robotje maken om onkruid uit te trekken of met hete stoom te besproeien ... ho maar.
 • F Peeters

  2 jaar geleden
  Toppers,milieu en klimaat activisten zullen het onkruid wel wieden. Voor de leken, die sproeitrein krijg 1 keer per jaar en spuit tot op een halve meter van een overweg die eigendom is van de spoorwegen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Kan me voorstellen dat er andere bedekkingen zijn voor de sporen. Die meer onkruid werend zijn. Nog beter lijkt me om er beton over te gieten en er vrachtwagens en bussen over te laten rijden. Zal goedkoper zijn en meer oplossen voor de files.