Een beeld uit Angleur.
Volledig scherm
Een beeld uit Angleur. © Photo News

Giften aan rampenfondsen worden fiscaal aftrekbaar

Wie geld stort aan de gewestelijke rampenfondsen om de slachtoffers van de overstromingen in ons land te steunen, zal dat kunnen aftrekken van de belastingen. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Voor bedrijven wordt het aftrekbare bedrag opgetrokken van 500.000 tot 2,5 miljoen euro.

 1. Dodentol overstromingen stijgt tot 41, nog twee vermisten, Rode Kruis zet vanaf vandaag meer vrijwilligers in
  Play

  Dodentol overstro­min­gen stijgt tot 41, nog twee vermisten, Rode Kruis zet vanaf vandaag meer vrijwilli­gers in

  De dodentol door het noodweer van twee weken geleden is opgelopen tot 41. Er zijn nog twee mensen vermist. Dat hebben Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) en premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren gezegd op een persconferentie. Wallonië krijgt ook een bijzonder commissariaat voor de heropbouw na de watersnood. Het Rode Kruis schaalt ondertussen het aantal crisisvrijwilligers in het door noodweer getroffen gebied vanaf vandaag op naar 200 per dag.
 2. Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde
  15

  Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde

  De acht jongeren achter JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, gingen deze middag op bezoek bij Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Dat deden ze nadat ze hem een open brief hadden geschreven waarin ze vroegen om een eigen feestdag. Of die Dag van de Jongeren er ook echt komt, moet nog blijken. Als JEZ! aan één voorwaarde voldoet, wil de minister het op de politieke agenda zetten. Daarnaast kwam Dalle ook nog even terug op het uitblijven van de indexering van de werkingsmiddelen van de jeugdsector, wat tot onvrede leidt.