kos
Volledig scherm
© kos

­Ghelamco: 1 euro betalen, 20 miljoen winst

Bouwgrond huren voor één euro op een toplocatie in Brussel. Het kan. Tenminste, als u het stads­bestuur aan uw zijde heeft. Uit documenten die onze krant kon inkijken blijkt dat bouwfirma ­Ghelamco op dezelfde site van het Eurostadion een complex mag bouwen waar het kantoren, ­hotels, restaurants en zelfs lofts of serviceflats mag ­verhuren. Een geschenk van Brussel dat de firma jaarlijks meer dan 20 miljoen euro kan opbrengen. "Een wanhoopsdeal", zegt de oppositie.

  1. De vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram: “Mensen staan er niet bij stil dat ook daar criminelen actief zijn”
    PREMIUM

    De vijf meest voorkomen­de vormen van oplichting via Instagram: “Mensen staan er niet bij stil dat ook daar criminelen actief zijn”

    Instagram is met meer dan een miljard gebruikers per maand een van de populairste socialemedianetwerken ter wereld. Voor cybercriminelen vormt die massa aan gebruikers een geliefkoosd doelwit. Eddy Willems, expert cybersecurity bij securitybedrijf G DATA, geeft de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram, met telkens zijn beste tips om de val te ontlopen. Hij zoomt ook in op de grootste valkuilen van het vooral bij jongeren immens populaire TikTok.