Bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) naast premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer.
Volledig scherm
Bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) naast premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. © BELGA

"Gezondheidstoestand hongerstakers gaat pijlsnel achteruit”, Groen, PS en Ecolo vragen dat De Croo dossier overneemt van Mahdi

UpdateDe fysieke en mentale gezondheidstoestand van de hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen de VUB en de ULB gaat pijlsnel achteruit. Dat meldt Dokters van de Wereld. De voorzitters van Groen, Ecolo, PS en PTB roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) daarom op het dossier in handen te nemen in plaats van bevoegd staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). CD&V, Open Vld en MR willen niets van de vraag van de linkse regeringspartijen weten. Ook Mahdi wijkt niet en wil niet weten van een collectieve oplossing. “Anders krijg je morgen hongerstakingen in alle kerken van het land.”

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?