Omer Van den Bergh, gezondheidspsycholoog.
Volledig scherm
Omer Van den Bergh, gezondheidspsycholoog. © Photo News

Gezondheidspsycholoog: "Belangrijk om vaccintwijfelaars over de streep te trekken”

Het is erg belangrijk om de vaccintwijfelaars toch nog te overtuigen een spuitje te gaan halen. De verschillende overheden zouden dat kunnen doen door extra in te zetten op duidelijke communicatie, aan de hand van als...dan-scenario's. Dat zegt KU-Leuven gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh vrijdag, na afloop van het Overlegcomité.

17 reacties

 • kurt demey

  1 maand geleden
  Als er eerlijk gecommuniceerd zou worden over voordelen en nadelen van de vaccins i.p.v. een erg dwingende campagne zouden de mensen in eer en geweten kunnen kiezen.
 • emiel hayen

  1 maand geleden
  Zo'n man is keihard nodig in Frankrijk of in nog andere landen waar een massa geen vaccin wil.België scoort hoog met het aantal gevaccineerden.
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  hieronder lees je ehct dat we in een luxe wereld leven. Als er maar 1 vaccin zou bestaan en je geen keuze had, was al 80% minder discutie. Hoe denk je dat de reeds lang bestaande vaccins werdenontwikkeld (met minder technologische vooruitgang, bvb polio?). Niemand had dan gezaagd van "oh nee, DAT vaccin wil ik niet!". Waar ik het wel mee eens ben: iedereen heeft zijn eigen keuze om te kiezen om zich te laten vaccineren. Enkel dien je wel rekening te houden met oorzaak gevolg van je keuze.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Omer Van den Bergh, Hoe kan je nu illegalen oproepen om te vaccineren, ze zijn met 100.000 in België.
 • Ronnie Mathieu

  1 maand geleden
  In België heb je het democratisch recht om,in dit geval, een vaccinatie te weigeren. Maar kiezen is ook verliezen. Dus mensen die zich bewust laten vaccineren moet je niet bekritiseren omdat ze wel van privileges kunnen genieten om bijvoorbeeld op reis te gaan of evenementen kunnen bijwonen. Iedereen heeft de vrijheid om te kiezen. En heeft niets te maken met de discussie van beknotting van de individuele vrijheid.