Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Gezondheidsenquête: coronamaatregelen wegen op dagelijkse leven, vooral jongeren zijn ontevreden

Het percentage volwassenen dat ontevreden was met hun leven nam aan het eind van het jaar 2021 sterk toe: van 14 procent begin oktober tot 34 procent eind december. Jongeren tussen 18 en 29 jaar oud geven het vaakst aan (37 procent) dat ze ontevreden zijn met hun leven. Dat blijkt uit de negende Covid-19-gezondheidsenquête van Sciensano, waarvan vandaag de eerste resultaten werden bekendgemaakt.

 1. Reisbureau verkoopt behalve vakanties ook… sweaters: “In deze moeilijke tijden willen we reizen weer luchtig maken”
  PREMIUM
  Sterrebeek

  Reisbureau verkoopt behalve vakanties ook… sweaters: “In deze moeilijke tijden willen we reizen weer luchtig maken”

  Reisje boeken en ook meteen een trui kopen? Het kan voortaan bij reisbureau Event Travel in Sterrebeek. Zaakvoerders Dieter Cludts en Veerle Weenen hebben namelijk zelf sweaters ontworpen. Een gevolg van de gezondheidscrisis. “Coronamaatregelen hier, PLF-document daar: de mensen zijn het beu”, aldus Veerle. “Met onze truien met ludieke opschriften willen we het reizen weer wat luchtiger maken.”
 2. ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst
  PREMIUM
  45

  ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst

  1990. Nelson Mandela werd vrijgelaten, de Sovjet-Unie viel uiteen, Koning Boudewijn weigerde de abortuswet te signeren, Koko Flanel ging in première en Jean-Luc Dehaene (CD&V) opende de weg voor het rijbewijs met punten. Zo lang wordt er al gesproken over zo’n rijbewijs. Maar tot vandaag bleef de wet dode letter. De regering-Michel zou het invoeren. De regering-De Croo belooft het ook doen. De politiek wachtte elke keer. Na drie decennia is het wachten op Godot.
 3. Zonder CST op café? Geen probleem: antivaxers verspreiden lijst van horecazaken waar coronapas niet hoeft
  PREMIUM

  Zonder CST op café? Geen probleem: antivaxers versprei­den lijst van horecaza­ken waar coronapas niet hoeft

  Uit eten of op café gaan zonder Covid Safe Ticket: in tal van horecazaken in ons land is het tóch mogelijk. Althans, als we twee Facebookgroepen met in totaal bijna 30.000 antivaxers mogen geloven. Via een overzichtelijke kaart en dito Excellijst staan zo'n 300 cafés en restaurants opgesomd waar controle op CST vaak achterwege zou blijven. Soms bewust, meestal onbedoeld. “Ja, het gebeurt dat we niet scannen”, zegt een Antwerps café dat op de lijst staat. “Ik maak er geen probleem van als mensen zich niet vaccineren en hier zijn.”