Prof. Lieven Annemans hoopt dat een aantal steden en gemeenten hun algemene mondmaskerplicht herzien
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. Lieven Annemans hoopt dat een aantal steden en gemeenten hun algemene mondmaskerplicht herzien © Wouter Van Dooren

Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit voor omgekeerde lockdown, samen met ruim honderd andere medische professionals: "Nu is het genoeg”

Steeds meer medische professionals stellen de huidige coronamaatregelen in vraag. Al ruim honderd artsen en verpleegkundigen vragen in een open brief om een omgekeerde lockdown. Onder hen gezondheidseconoom Lieven Annemans, die vindt dat de slinger is doorgeslagen. “Er is een overreactie geweest, uit vrees voor een nieuwe golf. Dat is menselijk. Maar men mag niet langer talmen.”

114 reacties

 • kris minten

  5 maanden geleden
  Velen willen de corona-doden erbij nemen om "de economie" te redden. Ik vraag me af of ze hetzelfde liedje blijven zingen indien hun directe familie getroffen wordt. Moesten mijn kinderen zoiets verkondigen dan worden ze onterfd.
 • Ruben Beylemans

  6 maanden geleden
  Gevaarlijk om zo over te denken,dan krijg je weer broeikas effect.De gene die de virus gehad hebben,kunnen er niet mee lachen.Het is heel belangrijk om het virus juist niet te krijgen.Natuurlijk willen we meer vrijheid hebben maar is het waard om ons gezondheid op spel te zetten.Sorry,die virus geeft verschillende effecten op de mensen en je kan het ernstig hebben ook.Denk toch maar fatsoenlijk na als het over de gezondheid van de mensen gaat.
 • Gertie Daerden

  6 maanden geleden
  Goed dat er wetenschappers zijn, die zelf nadenken en niet hun ziel verkopen voor de sponsoring van grote multinationals, zoals de farma industrie. Want zoals Martin Luther King ooit zei: " Er komt een tijd dat stilzwijgen een misdaad is"
 • Chris Devlaeminck

  6 maanden geleden
  Volledig eens met Lieven Annemans. De paranoia moet stoppen. @Regina Van Akker en vele anderen, de covid-19 besmettingen zullen nooit op nul komen te staan.
 • Urban Vyaas

  6 maanden geleden
  Voeg dat bij het verhaal van de mensen die hun ouders weg halen uit de rusthuizen. Of de ondernemers die de handdoek in de ring gooien. De werknemers die hun hypotheek niet meer kunnen aflossen en dus binnenkort op straat staan. De Zweden ploegen lustig verder en nemen de coronadoden erbij: ze erkennen wel dat ze misschien in de bejaardenzorg een steekje hebben laten vallen.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo