RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Gezochte militair staat op OCAD-lijst. Wat betekent dat?

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bevestigt dat Jürgen Conings al langer in het vizier was van onze veiligheidsdiensten. “Zijn naam staat op de OCAD-lijst”, verduidelijkt hij. Dat is een databank die ooit voor Syriëstrijders in het leven werd geroepen, maar nu extremisten van alle strekkingen bevat.

7 reacties

 • Jos Theys

  1 jaar geleden
  Alle veiligheidsdiensten van de wereld kunnen lijstjes bijhouden, maar als de mensen aan de basis niet op de hoogte zijn dient dat tot niets.
 • Rudy Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Beste Bax Peter, onderschat deze kerel... Zijn missies waren niet van de minste. Het is fout gelopen bij die kerel, dat hadden ze vroeger moeten zien.
 • bax peter

  1 jaar geleden
  Weer zo eentje die zich “ Rambo” waant en teveel gegamed heeft. Soms hebben ze van die gekken nodig bij den “ troep”.
 • Patrick Rasschaert

  1 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk als hij op de OCAD lijst staat dat hij nog ongeremd als militair bij de zware oorlogswapens kan? Er loopt duidelijk iets mis met de opvolging van die lijst.
 • Marc Crombé

  1 jaar geleden
  Waarom zijn ware gezicht niet laten zien?
 1. Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluidsoverlast haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor
  Play
  Sint-Niklaas

  Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluids­over­last haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwa­gen­mo­tor

  Al drie jaar lang strijdt Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat, tegen lawaaioverlast van zijn overbuur, het farmaceutisch bedrijf Livlina. Het bedrijf laat vrachtwagens op haar terreinen en op straat wachten met draaiende motoren. De man diende meer dan 200 klachten in bij de politie en verzamelde ruim 600 filmpjes en foto’s. Nu heeft hij zijn slag thuisgehaald: Livlina moet voortaan 2.000 euro aan haar buurman betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor.
 2. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
  Play
  De Kroongetuigen

  PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

  In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
 3. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.