Beelden van slimme camera's in de gaten houden of dieven achtervolgen op een Segway: als security-agent moet je van alle markten thuis zijn.
Volledig scherm
Beelden van slimme camera's in de gaten houden of dieven achtervolgen op een Segway: als security-agent moet je van alle markten thuis zijn. © Securitas

Gezocht: 3.000 bewakingsagenten

De bewakingssector in ons land zoekt volk, véél volk. De drie grootste bewakingsfirma’s alleen al moeten dit jaar zo’n 3.000 vacatures invullen. Na winkels en bedrijven vragen ook politie en defensie almaar externe oren en ogen aan de Securitassen van deze wereld.

13 reacties

 • Katherine Baker

  3 jaar geleden
  En diegene die economisch werkloos zijn ? En diegene die enkel een 3-maand contract krijgen, elke keer opnieuw ?
 • Denis Stock

  3 jaar geleden
  Booming business, zijn er dan 203.000 die de regering heeft verwezenlijkt. Alles naar veiligheid, politie, justitie,..het is immers zeer veilig in ons landje,..binnenkort aan iedere Sparwinkel een bewaker.
 • Klaus Jozef Kalergi

  3 jaar geleden
  De gemiddelde loopbaan als bewakingsagent is ongeveer een jaar, nogal wiedes dat men dan ook elk jaar opnieuw een paar duizend extra nodig heeft. Voor tijdens de drukke periodes natuurlijk, de rest van het jaar wordt het minimum aantal uren gegeven om ze te verplichten standby te staan. Om 23u gebeld worden met de boodschap de volgende morgen om 5u te beginnen. Dat is de realiteit, voor een aalmoes uiteraard.
 • Thomas Anderson

  3 jaar geleden
  Vragen ook politie en defensie almaar externe oren en ogen aan.Gaan we de amerikaanse toer op?Blackwater toestanden ze leren het maar niet!Deze onderbetaalde mensen met contractjes van niet langer dan 1 jaar!Dat is toch niet te vertrouwen?
 • ronald vermeulen

  3 jaar geleden
  Een security agent in regel m/d wetgeving werkte voor G4S in Gent na 4 maanden werd het contract van G4S door de concurrentie afgesnoept en werden de mensen ontslagen. Vervolgens wort er op elke nieuwe advertentie van G4S in een periode van 4 jaar 20x gesolliciteerd maar nooit kreeg hij een job. Bij G4S, noemde men hem intern den doorzetter. Dus dit zijn gewoon publicitaire stunts, bedrog.