Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gezinsbond vraagt verlofstelsel voor ouders met jonge kinderen tijdens coronacrisis

De Gezinsbond en zijn Franstalige tegenhanger (Ligue Des Familles) vragen een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen jonger dan twaalf jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte. Dit omdat thuiswerk volgens de gezinsorganisaties vaak moeilijk blijkt te combineren met de zorg voor kinderen tijdens de coronacrisis.

7 reacties

 • Sabrina Coolen

  2 jaar geleden
  Ik werk in de zorg en heb kleine kindjes dus ben enorm bezorgd omdat ik dus 3 x risico heb Corona op te lopen en zeker nu ik heb gehoord dat een collega van een afdeling besmet was met Corona durf ik niet meer te gaan werken tot het risico iets of wat gezakt is dus ja het verlof komt van pas en zeker in de zorg.
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Ze moeten eens overdag voor de kinderen zorgen en ze hebben al een probleem.
 • Dominique Blondeel

  2 jaar geleden
  Dit kunnen zij niet lang volhouden? B E L A C H E L I J K! Ik weet nog dat ik amper enkele jaren terug, de vaste nachtdienst deed, thuiskwam, op mijn kinderen zou letten tijdens vakantieperiodes of als er geen opvang was en zelfs niet ging slapen om nadien terug te gaan werken Mensen moeten dringend nog eens ballen kweken. Wat gaan zulke mensen doen mocht er oorlog uitbreken? Stop eens met extra maatregelen of vakanties te verzinnen die we later toch enkel maar dubbel en dik terugbetalen
 • Rania Desaegher

  2 jaar geleden
  Inderdaad , voor koppels die beiden nog moeten werken en kindjes hebben , mag er ook iets gedaan worden.
 • Nadine Abe

  2 jaar geleden
  Dat is nu eigenlijk Uw kinderen zelf grootbrengen inplaats van in de opvang of bij grootouders te steken.