Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Gezinsbond trekt aan de alarmbel: “Inclusief onderwijs nog te veel voorrecht voor kinderen met sterke ouders”

Inclusief onderwijs, waarbij kinderen met een handicap of leerstoornis les volgen in het gewoon onderwijs, is nog te veel een voorrecht voor kinderen met 'sterke' ouders. Dat blijkt uit een onderzoek van de Gezinsbond bij 300 ouders die ervaring hebben met dit systeem. “De rol van de ouders is nog te groot. Scholen zouden voldoende ondersteund moeten worden om inclusief onderwijs voor alle leerlingen mogelijk te maken”, vindt de Gezinsbond.

2 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  Begrip "sterke" ouders zijn relatief. "De sterken" in dit land sturen hun kinderen naar dure privé scholen en instellingen in het buitenland in de hoop dat hun kroost de leiders zullen worden in de high society en de politieke wereld van morgen.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  inclusief onderwijs brengt vele leerkrachten in onmacht om degelijk les te geven. de klas wordt een koekenkot met allerlei uitzonderingsregelen. Vroeger konden kinderen naar het bijzonder onderwijs en was er een specifieke aanpak, rust en tevredenheid was.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.