RV
Volledig scherm
© RV

Gezinsbond rekent uit: kan een asielzoeker een huis kopen met kinderbijslag?

Een gezin asielzoekers met vijf kinderen kan in het maximale scenario 87.375 euro kindergeld krijgen. Dat heeft Yves Coemans van de Gezinsbond berekend. "Met dat bedrag kan je in ons land inderdaad een oud te renoveren appartement kopen of in sommige streken een klein te renoveren huis", legt Coemans uit. Volgens Coemans is de retro-activiteit van het kindergeld begrensd tot vijf jaar.

333 reacties

 • Gert De Vries

  2 jaar geleden
  avelino garcia "In Syrië en Irak bouw je daar 2 villas met zwembad voor en hier in een sociale woning voor een appel en een ei met je 5 kinderen." En in Syrië en Irak komt de VS dan de boel op stelten zetten om er de aardolie te pikken en daar gaan je 2 villas met zwembad...
 • Willy Mampaey

  2 jaar geleden
  Wat mij opvalt is dat het van horen zeggen is. Het is erg dat men verhalen gaat doorvertellen op basis van horen zeggen zonder eerst na te gaan of het juist is. Als zelfs beleidsmensen dit gaan doen, hoe betrouwbaar zijn dan zulke uitspraken.
 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Na heeft de nva door dat de Vlaming het niet meer pikt en daar heb ik zowel jambon als demir , persoonlijk voor gewaarschuwd enige optie is stekker uit de Vlaamse regering met vb en been stijf blijven houden en weigeren Vlaams geld door te storten naar de federale ge zult eens zien hoe snel cvdn bij hun wil komen ovld moet ge overal tussenuit laten want dat is gewoon pvv pest voor Vlaanderen
 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Och er zullen nog heel wat lijken uit de kast vallen, dit is nog maar een topje vat topje ijsberg dat we gezien hebben. Langer werken mensen, en vooral harder en zwaarder belast, je weet wel om sinterklaas te kunnen blijven spelen. Onze kinderen zullen ondertussen nog enkel kunnen dromen van een eigen woning en verplicht worden bij ons te blijven wonen tot hun 40. Zucht
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Lea Van Heybeeck, u wil dat de partijen die dit mogelijk maakte worden buiten gesloten? Ik kan u 1 ding garanderen.....het antwoord zal u niet bevallen.
 1. Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoekers: “Extreem-rechts broodjeaapverhaal”

  Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoe­kers: “Ex­treem-rechts broodjeaap­ver­haal”

  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt op Facebook scherp uit naar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na diens uitspraak over een familie asielzoekers “die meteen een huis kon kopen van het kindergeld”. “Verzonnen verhalen die in xenofobe tijden goed klinken, maar die fout zijn en schaden", stelt Rutten. Bij CD&V, de tweede coalitiepartner van de N-VA in de Vlaamse regering, reageren ze gematigder. “Uitschieters en uitzonderingen vallen niet uit te sluiten”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. “Het gaat niet om cijfers, het gaat om het principe", reageert het kabinet van Jambon.
 2. Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenproces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”
  Play

  Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenpro­ces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”

  Jef Vermassen zal als advocaat optreden voor Elke Verberckmoes, de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean. Vermassen geeft aan een duidelijke voorkeur te hebben voor een Belgisch assisenproces. “De straffen in Nederland... Het spijt me, dat is ‘niemendal’”, klinkt het in De Morgen. De bekende strafpleiter is ook een verwoed voorstander van assisenprocessen, wat in Nederland niet bestaat.
 1. Joke Schauvliege vindt niet dat ze fouten maakte in PFOS-dossier: “Ik zou het met kennis van 2017 opnieuw zo doen”
  Play

  Joke Schauvlie­ge vindt niet dat ze fouten maakte in PFOS-dos­sier: “Ik zou het met kennis van 2017 opnieuw zo doen”

  Er waren in 2017 geen aanwijzingen dat de PFOS-vervuiling in de omgeving van de 3M-site in Zwijndrecht een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat heeft voormalig minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) gezegd in de onderzoekscommissie PFAS-PFOS van het Vlaams Parlement. Voormalig minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) liet een gelijkaardige boodschap horen en counterde de critici die spreken van een “doofpotoperatie”.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.