Volledig scherm
© RV

Gezinsbond rekent uit: kan een asielzoeker een huis kopen met kinderbijslag?

Een gezin asielzoekers met vijf kinderen kan in het maximale scenario 87.375 euro kindergeld krijgen. Dat heeft Yves Coemans van de Gezinsbond berekend. "Met dat bedrag kan je in ons land inderdaad een oud te renoveren appartement kopen of in sommige streken een klein te renoveren huis", legt Coemans uit. Volgens Coemans is de retro-activiteit van het kindergeld begrensd tot vijf jaar.

333 reacties

 • Albert De Vries

  1 jaar geleden
  avelino garcia "In Syrië en Irak bouw je daar 2 villas met zwembad voor en hier in een sociale woning voor een appel en een ei met je 5 kinderen." En in Syrië en Irak komt de VS dan de boel op stelten zetten om er de aardolie te pikken en daar gaan je 2 villas met zwembad...
 • Willy Mampaey

  1 jaar geleden
  Wat mij opvalt is dat het van horen zeggen is. Het is erg dat men verhalen gaat doorvertellen op basis van horen zeggen zonder eerst na te gaan of het juist is. Als zelfs beleidsmensen dit gaan doen, hoe betrouwbaar zijn dan zulke uitspraken.
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Na heeft de nva door dat de Vlaming het niet meer pikt en daar heb ik zowel jambon als demir , persoonlijk voor gewaarschuwd enige optie is stekker uit de Vlaamse regering met vb en been stijf blijven houden en weigeren Vlaams geld door te storten naar de federale ge zult eens zien hoe snel cvdn bij hun wil komen ovld moet ge overal tussenuit laten want dat is gewoon pvv pest voor Vlaanderen
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Och er zullen nog heel wat lijken uit de kast vallen, dit is nog maar een topje vat topje ijsberg dat we gezien hebben. Langer werken mensen, en vooral harder en zwaarder belast, je weet wel om sinterklaas te kunnen blijven spelen. Onze kinderen zullen ondertussen nog enkel kunnen dromen van een eigen woning en verplicht worden bij ons te blijven wonen tot hun 40. Zucht
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Lea Van Heybeeck, u wil dat de partijen die dit mogelijk maakte worden buiten gesloten? Ik kan u 1 ding garanderen.....het antwoord zal u niet bevallen.
 1. Gevangenis Namen in quarantaine: helft gevangenen en personeel besmet
  6

  Gevangenis Namen in quarantai­ne: helft gevangenen en personeel besmet

  De gevangenis van Namen is getroffen door een zware uitbraak van het coronavirus. Bijna de helft van de gedetineerden en het gevangenispersoneel heeft positief getest op COVID-19. In totaal blijken 61 van de 132 gedetineerden besmet. Ook 57 personeelsleden blijken besmet. De gevangenis is onder quarantaine geplaatst. De gevangenen moeten in hun cel blijven, alle bezoek is opgeschort, er wordt niet gedoucht en er zijn geen wandelingen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven