Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Gezinsbond reageert teleurgesteld op Septemberverklaring: "Vlaamse regering bespaart opnieuw op kap van gezinnen met kinderen”

De Gezinsbond reageert teleurgesteld op de plannen van de Vlaamse regering om de kinderbijslag niet volledig te indexeren. Door de indexering te halveren van 2 naar 1 procent “bespaart de Vlaamse regering opnieuw op de kap van gezinnen met kinderen”, klinkt het. “Door deze beslissing te nemen net op een moment dat de energieprijzen de pan uit swingen en de inflatie opnieuw aantrekt, wordt de koopkracht van gezinnen met kinderen opnieuw aangetast.”

38 reacties

 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  In het verleden werden er veel kinderen op de wereld gezet om vanaf 14 jaar mee de kost te verdienen ,het kind zelf kreeg 100 BFper maand (om te sparen voor "later") Nu heeft een kleine die in de kleuterschool zit een tablet en 3 jaar later een smartphone .Prima ! Voor werkende ouders,geen probleem met 1of 2 kinderen.Als er een instroom is van niet werkende ouders met een resem nakomelingen is het niet nodig dat wij die familie rijk maken met "kindergeld".
 • monique dewaele

  1 jaar geleden
  wie kinderen wil moet maar zorgen dat ze er voor kunnen zorgen - bovendien zou het afschaffen van kindergeld een goeie klimaatmaatregel zijn - minder mensen op deze planeet ...
 • Rudy Van Dam

  1 jaar geleden
  Wat mij tegen de borst stoot is het feit dat men opnieuw de gezinnen met kinderen viseert maar de excessen in het parlement en de politiek ongestoord laat. Moeten alle ouders dan 1.5€ per maand per kind inleveren om het loon en WERKVERLET (?) van El Kaouakibi te kunnen blijven betalen? En wees maar zeker dat er nog veel meer verdoken voordelen zijn waarop politiekers zich kunnen beroepen. Daar valt nog heel wat te besparen. Misschien een ideetje voor een parlementaire onderzoekscommissie?
 • chantal van huffel

  1 jaar geleden
  Of ze nu kindergeld moeten afschaffen of niet, laat ik in het midden. Heb 1 zoon en krijg hier maandelijks een goede 90 euro voor. Waarom krijgen anderen 160 euro of zelfs nog meer wanneer ze niet werken? Zijn sommige kinderen minder waard dan anderen? Van discriminatie gesproken...
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Als ik zie wat kinderen tegenwoordig allemaal krijgen van hun ouders is er totaal geen nood aan steunmaatregelingen. Natuurlijk is het fijn als je krijgt van de overheid en je minder moet bijleggen maar eerlijk is eerlijk het is niet meer van deze tijd. De sukkelaars zijn tegenwoordig de 35% alleenwonenden die dood belast worden en iedere kost 100% aangerekend krijgen. Een herziening van dit archaïsch gegeven kan de belastingdruk voor iedere Belg leefbaarder maken. Niet iedere Belg is gelijk.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt
  PREMIUM

  Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt

  Exit Dries Van Langenhove (29) uit de politiek. Zet een politicus een stap opzij, dan weten wij wie we moeten bellen voor analyse: professor politicologie en HLN-columnist Carl Devos. Zal N-VA nu wel openstaan voor een samenwerking met Vlaams Belang in 2024? En hoe komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hieruit? Professor Devos antwoordt. “Van Grieken zal Dewinter nooit uit de partij kunnen zetten, zelfs hij heeft dat gewicht niet.”
 3. In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwijning al aan het begraven waren”
  PREMIUM

  In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwij­ning al aan het begraven waren”

  Hoe angstaanjagend moet het niet zijn voor de ouders van de 25-jarige jonge vrouw uit Eppegem die nu al een week is vermist? En van wie tot nog toe enkel de fiets is gevonden? “Wij doorstonden die beproeving één nacht en de emotionele shock was al zo groot dat het voelde alsof wij ons meisje tijdens haar verdwijning begroeven”, getuigen de mama en oma van de Waalse Alizée die in 2006 - ze was toen net geen drie - spoorloos verdween en goddank levend teruggevonden werd. “Die ene nacht scheen ons langer dan een eeuwigheid toe.”