Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams Parlement. © Tim Dirven

Gezinsbond “compleet verrast” door forse besparingen in kinderbijslag

110 miljoen euro wil de Vlaamse regering besparen door te morrelen aan de indexering van de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. “Nochtans is de kinderbijslag een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken.” De Gezinsbond reageert “compleet verrast”. "Besparingen gaan compleet in tegen de afspraken.”

415 reacties

 • frans vereken

  1 jaar geleden
  Hoeveel kennen er en hoevelen zien ze lopen. Families met 5 kinderen. Is dat niet iets van de jaren 70? Auto/huis kopen met kindergeld is NORMAAL.
 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moeten we het verwekken van meer dan twee (drie) kinderen ontmoedigen, maar wat een dwaas N-VA voorstel alweer. Hoe moet je je als derde kind en al degenen die nog volgen dan voelen? Mijn voorstel: bepaal een een maximum bedrag aan te innen kindergeld en dat in functie van het inkomen. Kan het eerlijker en eenvoudiger? Geen enkel kind hoeft dan gewrongen te zitten met de wetenschap dat hij of zij een grotere financiële last is dan zijn broers of zussen.
 • Jo Machiels

  1 jaar geleden
  En geld halen bij mensen die een huis willen bouwen. Maar mensen die geld hebben en 2 de huis bouwen worden niet belast. Bende hypocrieten
 • Kelly De Mol

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er hier veel zijn die grote gezinnen over dezelfde kam trekken. Ja wij hebben gekozen om meerdere kinderen te hebben maar denk niet dat je met het kindergeld dat je in België trekt 4 kinderen kunt opvoeden wij moeten daarbij ook fulltime werken en meer om ook onze kinderen van de juiste hulp kunnen voorzien. Denk daar eerst is aan vooraleer jullie gal spuien over gezinnen met meer dan 3 kinderen. Ook wij werken hiervoor hard
 • Robin Hufton

  1 jaar geleden
  Kindergeld volledig afschaffen! Het is de keuze van de ouder(s) om ze te houden, wegnemen kost 3.5€. Je gaat toch ook geen huis/auto kopen als je het niet kunt betalen?
 1. Overleg slimme kilometerheffing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Overleg slimme kilometer­hef­fing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is niet van plan om het werkschema voor het project SmartMove in vraag te stellen. SmartMove voorziet de invoering van een slimme kilometerheffing na overleg met een aantal actoren en de andere regeringen. "Ik staat borg voor het regeerakkoord en het is in die context dat ik mijn functie als minister-president uitoefen", zei Vervoort vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug