Volledig scherm
© BELGA

Geys krijgt 23 jaar cel voor moord met bijl

Het Antwerpse hof van assisen heeft Nick Geys (22) uit Balen veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor de moord op zijn kameraad Glenn Van de Weyer (18) uit Geel. De jury zag verzachtende omstandigheden in zijn persoonlijkheidsproblematiek en jonge leeftijd.

 1. Geys bekent dat hij bijl kocht om kameraad aan te pakken

  Geys bekent dat hij bijl kocht om kameraad aan te pakken

  Op het assisenproces over de moord op Glenn Van de Weyer (18) heeft beschuldigde Nick Geys (22) uit Balen een nieuwe verklaring afgelegd. Hij geeft nu toe dat hij de bijl specifiek gekocht had om ze tegen het slachtoffer te gebruiken, mocht de confrontatie uit de hand lopen. De beslissing om hem ermee te slaan, was ook weloverwogen. Zijn advocaten kondigden daarop aan dat ze de voorbedachtheid niet langer betwisten en morgen schuldig zullen pleiten aan moord.
 2. Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatiecentrum

  Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatie­cen­trum

  In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Voor het eerst zullen ook de 65-plussers in de serviceflats ingeënt worden.
 3. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  64

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"