El Haddad Asufi in de rechtszaal
Volledig scherm
PREMIUM
El Haddad Asufi in de rechtszaal © Photo News

Gewurgd, op het hoofd gevallen en overgegeven: Brussels parket opent onderzoek om te weten wat er met El Haddad Asufi gebeurde vlak voor het assisenproces

Het assisenproces over de aanslagen in Brussel heeft meer dan twee uur stilgelegen, nadat één van de beklaagden bij zijn transfer uit de gevangenis beweerde gewurgd te zijn door een agent. Hij zou bewusteloos zijn neergevallen en moest overgeven. Het Brussels parket opent een onderzoek. Of hoe de vermeende terroristen nu plots slachtoffers lijken te spelen in de assisenzaal.

 1. Kerstverlichting als ontsteking voor bommen in Zaventem: “Als je op de knop duwde, ontstond er een vonk die de bom deed ontploffen”
  PREMIUM

  Kerstver­lich­ting als ontsteking voor bommen in Zaventem: “Als je op de knop duwde, ontstond er een vonk die de bom deed ontploffen”

  Op dag twee van het terreurproces over de aanslagen in Brussel is het woord aan de procureurs gegeven. In drie dagen lezen ze nauwgezet maar liefst 468 pagina’s voor, een bondige samenvatting van het hele dossier. Het openbaar ministerie beschreef hoe spijkers en bouten op Zaventem talloze slachtoffers maakten, en over hoe kerstslingers werden gebruikt als ontstekingsmechanisme in de bommen.
 2. Dit zijn de 32 dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”
  PREMIUM

  Dit zijn de 32 dodelijke slachtof­fers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”

  Om hen draait het terreurproces: de 32 dodelijke slachtoffers die vielen bij de aanslagen op 22 maart 2016. Ze zijn niet zomaar een cijfer, elk van hen had zijn eigen verhaal. Ze waren pendelaars onderweg naar hun werk, reizigers die uitkeken naar hun huwelijksreis of geliefden die nog even meegingen tot in de vertrekhal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun plannen werden met een vreselijke daad weggevaagd.
 3. Onthuld: het onbewaakte ogenblik waarop Mohamed Abrini liet blijken dat hij van gruwel geniet. “Te gek, zo’n executie”
  PREMIUM

  Onthuld: het onbewaakte ogenblik waarop Mohamed Abrini liet blijken dat hij van gruwel geniet. “Te gek, zo’n executie”

  In de akte van beschuldiging die momenteel wordt voorgelezen op het Brusselse terreurproces, staat een passage die Mohamed Abrini nog een derde keer voor assisen kan brengen. Want terwijl ‘de man met het hoedje’ zich graag uitgeeft voor een niet zo kwaadaardige meeloper, nam hij tijdens zijn kortstondige verblijf in Syrië een tegenstrever van IS gevangen die vervolgens werd geëxecuteerd.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. RECONSTRUCTIE. De aanslag in Maalbeek: “De rinkelende gsm’s van slachtoffers waren het ergst. Jij weet dat ze nooit meer gaan opnemen”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. De aanslag in Maalbeek: “De rinkelende gsm’s van slachtof­fers waren het ergst. Jij weet dat ze nooit meer gaan opnemen”

  “De anderen hebben hun werk gedaan. Nu is het aan ons.” Een uur en dertien minuten na de aanslagen in Zaventem blaast Khalid El Bakraoui zich op in het metrostation Maalbeek. Een vuurzee raast door de wagon. “Ik zag reizigers na de explosie in paniek op de sporen springen, en geëlektrocuteerd worden.” De aanslag in het metrostation, door de ogen van de terroristen, slachtoffers en hulpverleners.