Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Gewonden en arrestaties bij vechtpartij in centrum voor asielzoekers in Moeskroen

In het opvangcentrum voor asielzoekers in de Henegouwse stad Moeskroen zijn vrijdag zeker twee mensen gewond geraakt bij een vechtpartij. Dat melden de Franstalige media RTBF, Sudpresse en L'Avenir.

5 reacties

 • Danny Weckhuyzen

  2 jaar geleden
  Kom op mensen, zaai nog een beetje meer haat en ongenoegen! Alsof er in gewone huiskringen geen ruzies ontstaan door op elkaar gepropt te worden. Als men elk conflict in België in het nieuws gooit, dan hebben alle haatzaaiers voor een maand leesvoer ! Zit hier een politieke strategie achter om dit in het nieuws te gooien ?
 • Tamzin Andersen

  2 jaar geleden
  Niet de eerste keer dat het er bovenarms opzit tussen verschillende gemeenschappen in of buiten asielcentra. Zij voeren hun onderlinge conflicten hier in en vechten ze gewoon verder uit, terwijl van ons verwacht wordt dat we verdraagzaam zijn en hen met open armen ontvangen. Wanneer gaat dat hypocriete politiek correcte gedoe stoppen ?
 • Paul Mulder

  2 jaar geleden
  Ze kunnen nog niet met elkaar overweg en wij worden gedwongen om er mee samen te leven
 • René Mertens

  2 jaar geleden
  Oppakken en terug naar land van herkomst. Desnoods met de benenwagen. Zijn in ons mooie (?) landje niks maar dan ook niks vergeten, en zeker geen meerwaarde.
 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Krijgen die ook nu allemaal een gasboete, om de afstand niet te houden, of gaat men ze gewoon het land uitschoppen, omdat ze zich niet kunnen aanpassen, en wat velen zich afvragen is dat hoe komt het dat er nog iedere dag honderden asielzoekers het land binnen komen ?
 1. Te veel risico’s en piekende energieprijzen doen Vlaamse Energieleverancier overkop gaan
  PREMIUM

  Te veel risico’s en piekende energie­prij­zen doen Vlaamse Energiele­ve­ran­cier overkop gaan

  De exploderende energieprijzen hebben een eerste slachtoffer geëist in ons land. De Vlaamse Energieleverancier, een van de kleinere spelers op de markt met zo’n 70.000 klanten, legt vandaag de boeken neer bij de handelsrechtbank in Brussel. Te veel risico’s in een sowieso al zeer concurrentiële markt met weinig marges bovenop de uitzonderlijke prijzen zijn de energieleverancier fataal geworden. De vrees leeft dat nog energiespelers zullen volgen.
 2. ‘Coronabarometer’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”
  PREMIUM
  256

  ‘Coronaba­ro­me­ter’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”

  Drie keer een Overlegcomité in evenveel weken tijd met drie keer strengere maatregelen. Dit wekelijks gebakkelei kwam de regeringen in dit land al op veel kritiek te staan. Steeds meer experten én politici vragen daarom om eindelijk een coronabarometer in te voeren, waarbij vooraf bepaalde maatregelen gekoppeld worden aan duidelijke drempels, zoals besmettingen of ziekenhuisopnames. Het ziet er nu naar uit dat die barometer er inderdaad zal komen.
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.