Antonio Gava en Paolo F..
Volledig scherm
Antonio Gava en Paolo F.. © Facebook

Gewonde Antonio schrijft scherpe brief aan doodrijder Strépy: “Je hebt veel families kapotgemaakt”

Antonio Gava is een van de 39 carnavalisten die vorig weekend gewond zijn geraakt bij het verkeersdrama in Strépy-Bracquegnies. De man kroop in zijn pen en schreef een scherpe brief naar Paulo F., de bestuurder van de zwarte BMW die met een hoge snelheid inreed op een groepje Gilles. “Je hebt veel families kapotgemaakt”, trekt de gewonde Waal van leer tegen de doodrijder.

  1. De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”
    PREMIUM

    De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op pro­ces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar topplei­ters”

    Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s vader, moeder en stiefmoeder het woord.