De voormalige schooldirecteur Eddy Desmet.
Volledig scherm
De voormalige schooldirecteur Eddy Desmet. © Foto De Coster

Gewezen schooldirecteur die N-VA'ers met nazi's vergeleek wil eerherstel en dient zelf klacht in

De voormalige schooldirecteur uit Ronse die in 2015 N-VA’ers vergeleek met nazi’s in een scheldmail naar Vlaams minister Liesbeth Homans, dient nu zelf een klacht in. De man werd in oktober al vrijgesproken, maar eist nu een schadevergoeding van de N-VA’ers die hem voor de rechtbank daagden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

110 reacties

 • Luc Ky54

  5 jaar geleden
  Het gaat ook om discriminatie omdat hij kinderen van N-VA leden niet welkom waren in zijn school en hij ze niet wilde inschrijven. Terecht dus dat zijn mail naar Homans openbaar werd gemaakt.
 • Chris Devlaeminck

  5 jaar geleden
  De nazi's zijn reeds lang dood. Ik stem N-VA en heb niets van doen met het nazi gedachtegoed. Als ik mag een raad geven aan de N-VA, doe alsof je het niet hoort. Iedere partij die voor een confederatie gaat, of een onafhankelijk Vlaanderen, wordt automatisch door de tegenstanders verweten voor nazi's, bruinhemden, collaborateurs, enz...Ze kunnen niet beter. Geeuw!
 • willy verbeeck

  5 jaar geleden
  Eddy Vandeweyer, Maurice de Wilde was dan ook een zeer zeer rooie rakker die alles naar zijn hand zette en de waarheid verdraaide zoals de huidige media ook nog steeds doet.
 • Eddy vandeweyer

  5 jaar geleden
  @Hugo wouters: dan moet jij eens gaan kijken bij de programma's die Maurice De Wilde zaliger heeft gemaakt over de collaboratie, en op Canvas naar het programma over collaboratie, jij gaat verschieten, en niet alleen jij, maar met u nog vele andere goedgelovige mensen die NVA gezind zijn.
 • mich deur

  5 jaar geleden
  Hopelijk word die betaald door de NV-A's partijkas en niet door de belasting betaler...Die partijkas die enkele tientallen miljoenen € bedraagt moet niet alleen dienen voor petjes en vlaggen voor de ronde van Vlaanderen.Neem uw verantwoordelijkheid NVA en betaal zelf de schade die jullie aanbrengen en niet door schuiven naar de belastingbetaler.