Jean-Paul Van Avermaet.
Volledig scherm
Jean-Paul Van Avermaet. © BELGA

Gewezen bpost-baas Van Avermaet opnieuw voor Amerikaanse rechter

Gewezen bpost-baas Jean-Paul Van Avermaet verschijnt morgen via videoverbinding opnieuw voor een rechter in Washington. De Amerikaanse justitie beschuldigt hem van kartelafspraken toen hij CEO was van bewakingsbedrijf G4S in België.

 1. Twee jaar geleden door het oog van de naald, nu het brein achter de comeback van Bpost. Wie is CEO Dirk Tirez?
  PREMIUM

  Twee jaar geleden door het oog van de naald, nu het brein achter de comeback van Bpost. Wie is CEO Dirk Tirez?

  “Bpost is back.” Zo kopten verschillende media naar aanleiding van de positieve financiële resultaten van ons nationale postbedrijf. Eindelijk weer goed nieuws, na slechte winstcijfers, een CEO-wissel en veel onrust. Aan het roer van die kerende tanker: Dirk Tirez. Die ook nog eens aankondigde in de eindejaarsperiode zélf pakjes te gaan rondbrengen. En te bedenken dat de man ruim twee jaar geleden door het oog van de naald kroop. “Een ervaring die mijn leven veranderde.”
 2. 
REPORTAGE. Leven met jongdementie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”
  PREMIUM
  7

  REPORTAGE. Leven met jongdemen­tie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”

  Van de 6000 Vlamingen met jongdementie wonen er minstens 200 niet meer thuis, omdat de zorgen te zwaar zijn voor hun familie. In ‘de Rozelaar’ in Brugge wonen ze met 15 samen, “als één grote familie” van vijftigers, zestigers en zeventigers. Wij gingen er een hele dag langs, knuffelden, schilderden en babbelden met zowel bewoners als hun openhartige partners. “Wie is dat? Mijn vrouw? Tiens, ik heb die precies nog al eens gezien.”