Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Geweld tegen en door de politie neemt niet toe, ook niet in Brussel

Zowel het geweld tegen als het geweld door de politie verhit de gemoederen. Maar de cijfers weerleggen de perceptie dat beide problemen toenemen. Ook in Brussel is dat niet het geval. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

34 reacties

 • Gregoor Vogels

  1 jaar geleden
  Waar is de tijd van de politieagent met de witte helm en de matrak? Die kon op zijn eentje 100 man in bedwang houden... want hij straalde gezag uit en gebeuikte zo nodig de matrak. En zo moet het ook. De Belg aanvaardde dat toen. Er waren weinig problemen. Maar nu? Het resultaat van decenia tolerantiebeleid!
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Met onderzoeken gaat het met zoals bij statistieken, men kan er alles mee bewijzen naargelang de opdrachtgever. Waren er dan 10/15 jaar terug zoveel openbaar Brussels jongeren geweld daden tegen over de politie en hulpdiensten met slachtoffers en duizenden €’s schade? NEE! Er is nu meer onbestraft straatcrapul en politieke stemmingmakerij.ik steun de ordediensten, niet die anderen.
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Er zijn dan volgens de cijfers misschien evenveel gevallen, maar dé aanvallen tegen politie worden steeds agressiever en gewelddadiger. er zijn minder aangiftes omdat politieagenten meer moeten verdragen en beledigingen en lijfelijke aanrakingen zelfs niet meer aanklagen !
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Er zijn er dus die vinden dat er te weinig geweld tegen de politie wordt gebruikt. Wanneer mag de politie eindelijk eens zichzelf beschermen?
 • branda van den berg

  1 jaar geleden
  Het geweld neemt niet toe,denken ze nu echt dat wij zot zijn,het neemt elke dag toe !
 1. Extra maatregelen die onze koopkracht verhogen, moeten we niet snel verwachten: “Betutteling van de hoogste graad”
  10

  Extra maatrege­len die onze koopkracht verhogen, moeten we niet snel verwachten: “Betutte­ling van de hoogste graad”

  Een rist voorstellen om de Belgische koopkracht en het concurrentievermogen op te krikken, is gisteren voorgesteld aan de leden van het kernkabinet, maar grote politieke beslissingen hoeven we niet snel te verwachten. De discussie gaat mee naar de opmaak van de begroting voor volgend jaar, dus wellicht na de zomer. De vraag is dan nog of de politiek meewil, want niet alle partijen zijn even enthousiast. “Ontgoochelend", noemt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez het eindrapport.