Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Geweld tegen en door de politie neemt niet toe, ook niet in Brussel

Zowel het geweld tegen als het geweld door de politie verhit de gemoederen. Maar de cijfers weerleggen de perceptie dat beide problemen toenemen. Ook in Brussel is dat niet het geval. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

34 reacties

 • Gregoor Vogels

  3 maanden geleden
  Waar is de tijd van de politieagent met de witte helm en de matrak? Die kon op zijn eentje 100 man in bedwang houden... want hij straalde gezag uit en gebeuikte zo nodig de matrak. En zo moet het ook. De Belg aanvaardde dat toen. Er waren weinig problemen. Maar nu? Het resultaat van decenia tolerantiebeleid!
 • Gilbert Vermeersch

  3 maanden geleden
  Met onderzoeken gaat het met zoals bij statistieken, men kan er alles mee bewijzen naargelang de opdrachtgever. Waren er dan 10/15 jaar terug zoveel openbaar Brussels jongeren geweld daden tegen over de politie en hulpdiensten met slachtoffers en duizenden €’s schade? NEE! Er is nu meer onbestraft straatcrapul en politieke stemmingmakerij.ik steun de ordediensten, niet die anderen.
 • Ann Verschueren

  3 maanden geleden
  Er zijn dan volgens de cijfers misschien evenveel gevallen, maar dé aanvallen tegen politie worden steeds agressiever en gewelddadiger. er zijn minder aangiftes omdat politieagenten meer moeten verdragen en beledigingen en lijfelijke aanrakingen zelfs niet meer aanklagen !
 • Jean De Grande

  3 maanden geleden
  Er zijn er dus die vinden dat er te weinig geweld tegen de politie wordt gebruikt. Wanneer mag de politie eindelijk eens zichzelf beschermen?
 • branda van den berg

  3 maanden geleden
  Het geweld neemt niet toe,denken ze nu echt dat wij zot zijn,het neemt elke dag toe !
 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 1. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Horeca-actoren voeren gezamenlij­ke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!