BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Geweld kon maar één bedoeling hebben: slachtoffer kapotmaken"

UpdateDe burgerlijke partijen en het openbaar ministerie hebben de Antwerpse assisenjury gevraagd om Danny M. (52) schuldig te verklaren aan de doodslag op zijn gehandicapte buurvrouw Ria Keirsebelik (59). "Als je in zo'n uitbarsting van geweld het slachtoffer onophoudelijk en minutenlang schopt, slaat en klopt met een halter, dan kun je maar één bedoeling hebben: haar kapotmaken", sprak advocaat-generaal Alexandra Van Kelst. De advocaten van M. hebben geen enkele betwisting gevoerd.

 1. Gehandicapte vrouw doodgeslagen door buurman: "Ria was veel te goed voor iedereen"
  Assisen Antwerpen

  Gehandicap­te vrouw doodgesla­gen door buurman: "Ria was veel te goed voor iedereen"

  Een lieve, maar ook heel naïeve vrouw. Zo werd slachtoffer Ria Keirsebelik (59) vandaag omschreven door haar dochter en een vriend. "Ik heb haar verwittigd dat die Danny krapuul was en dat ze hem niet binnen mocht laten, maar Ria geloofde alles en had met iedereen medelijden", zei Leo. Danny M. (52) staat nu voor het assisenhof in Antwerpen terecht voor doodslag. Hij sloeg Ria twee jaar geleden dood in haar appartement op de Luchtbal.
 2. "Drugs hebben van mijn zoon een beest gemaakt"
  Assisen Antwerpen

  "Drugs hebben van mijn zoon een beest gemaakt"

  In Antwerpen is het Assisenproces aan de gang tegen Danny Mannaerts (52) voor de moord op zijn buurvrouw Ria Keirsebelik. De ouders van Danny hebben er alles aan gedaan om hun zoon van de drugs af te houden en terug op het rechte pad te krijgen. Tevergeefs, want hij herviel keer op keer. "Drugs hebben van mijn zoon een beest gemaakt", getuigde zijn moeder voor het Antwerpse assisenhof, waar hij terecht staat voor doodslag.