Festivalgangers op Tomorrowland.
Volledig scherm
Festivalgangers op Tomorrowland. © photo_news

Geweigerde bezoekers Tomorrowland stappen naar de rechter

UpdateDrie mensen aan wie de toegang tot Tomorrowland geweigerd werd na een screening door de politie, hebben voor de Brusselse kortgedingrechter geëist dat ze toch zouden toegelaten worden. Volgens hun advocaat is het volkomen onduidelijk waarom de drie niet naar het festival mochten, en is dat onaanvaardbaar. "De politie wil hen niet zeggen waarom ze geweigerd werden, dus kunnen ze zich niet verweren", zei meester Wagner. "Dat neigt naar willekeur, een rechtsstaat onwaardig."

 1. Screening Tomorrowland: "Soms indruk dat zij die zeggen dat we 'te veel' doen dezelfden zijn die zeiden dat we 'te weinig' deden"
  Tomorrowland

  Screening Tomorrow­land: "Soms indruk dat zij die zeggen dat we 'te veel' doen dezelfden zijn die zeiden dat we 'te weinig' deden"

  Politiewoordvoerder Peter De Waele uit op Twitter een bedenking over de discussie rond de screening van Tomorrowlandbezoekers. De woordvoerder vindt het goed dat er gediscussieerd wordt en vindt zelfs dat er moet gediscussieerd worden. Tegelijkertijd vindt hij het geven van kritiek nogal gemakkelijk. "Politiewerk is geen exacte wetenschap", beklemtoont hij.
 2. Veiligheid versus privacy: Jambon en De Backer verschillen van mening over screening Tomorrowland

  Veiligheid versus privacy: Jambon en De Backer verschil­len van mening over screening Tomorrow­land

  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor de Privacy Philippe De Backer (Open Vld) zitten niet op dezelfde lijn over de massale screening van Tomorrowland-bezoekers. Minister Jambon verdedigde de maatregel en had het over een "gezonde veiligheidsreflex", terwijl staatssecretaris De Backer zich vragen stelde bij het proportionele karakter van de screening.