Gevel van kasteel in Couvin per ongeluk afgebroken

In de Waalse gemeente Couvin is per ongeluk een kasteel uit de 18de eeuw afgebroken. Er waren werken bezig en de bedoeling was eigenlijk om de gevel van het kasteel grotendeels te bewaren. Maar door de kracht van de machines is de gevel op veel plaatsen bijna volledig ingestort. Tot grote spijt van heel wat inwoners. Arbeiders kijken nu wat er nog te redden valt.

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.