Een vrouw wandelt met haar hondje door een park in Brussel. De foto werd eerder deze maand genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw wandelt met haar hondje door een park in Brussel. De foto werd eerder deze maand genomen. © REUTERS

Gevarenzones worden gemeden, gezonde buitenlucht opgezocht: Belg legt zichzelf ‘lichte lockdown’ op

De gemiddelde Belg heeft zichzelf een eigen ‘lichte lockdown’ opgelegd. Zoveel blijkt uit Googles mobiliteitsgegevens van de voorbije twee weken die we konden inkijken. Niet alleen werken we tegenwoordig daadwerkelijk weer meer van thuis, daarnaast mijden we met zijn allen opnieuw vaker recreatieve plekken zoals horeca, winkelcentra, musea en bioscopen. En zoeken we zelfs met dit herfstweer terug de gezonde lucht van buitenparken op.

39 reacties

 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Vanmorgen 2 uur gewandeld in de buurt van Kessel de heide, buiten twee joggers en één hondenbezitter niks niemand nada tegengekomen.
 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Niet moeilijk, men moet al geld lenen bij de bank om nog uit eten te gaan.
 • Patrick Braekeveldt

  1 jaar geleden
  Even gezellig thuis kokkerellen ,een glaasje wijn of een streekbiertje proeven en vooral veel goedkoper dan in de horeca waar de meesten het nodig vonden om hun prijzen drastisch te verhogen zelfs bij een Btw verlaging, als dank voor de steunmaatregelen van de belastingbetaler
 • ivo torfs

  1 jaar geleden
  Ik woon in een groot wandelbos, deze namiddag niemand gezien want het miezerde een beetje.
 • Joe Louis

  1 jaar geleden
  De laatste Zot loopt nog altijd vrij rond. T zal zover nog komen zoals in 1973. Daar hebben ze Brussel ook eens kort en klein geslagen. Wel het is op komst, geloof me.
 1. Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesrivale met insulinespuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”
  PREMIUM

  Aanklager vordert 12 jaar cel voor arts die liefdesri­va­le met insuline­spuit wilde doden: “Een IQ van 130, maar door haar groot zelfbeeld kan ze niet om met afwijzing”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Ze gaf zelf toe dat ze daarbij ook een injectienaald en ether bij zich had. Dat ze enkel met haar slachtoffer wilde praten, geloofde de aanklager niet. “Toen haar verliefdheid niet beantwoord werd, koos ze voor de meest extreme oplossing”. De verdediging ging zwaar in de tegenaanval.
  Genk, Pelt, Lanaken, Tongeren
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?
  PREMIUM
  4

  Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

  “Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.