Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad D. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis.
Volledig scherm
Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad D. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis. © rv

Gevangenisvriend van dader aanslag Luik was ronselaar voor IS

De dader van de aanslag in Luik had contact met een man die niet alleen Syriëstrijders zou hebben geronseld, maar zijn volgelingen ook aanzette tot terreur in eigen land. Die reputatie had hij al toen Benjamin Herman voor het eerst in het vizier van de Staatsveiligheid kwam. Een cipier van de gevangenis van Marche-en-Famenne heeft afgelopen zaterdag nog in een rapport zijn ongerustheid geuit over de radicalisering van Herman.

199 reacties

 • Maria vansant

  4 jaar geleden
  Politieke verantwoordelijkheid zeg je, wat is dat dan ? Bestaat zoiets in België?
 • Jeroen H

  5 jaar geleden
  Mooi terroristen dient men gewoon dood te schieten of op te knopen. Heel dat verhaal van de mensenrechten is niet van toepassing of zo een ruig. Iedereen die hun helpt ... zelfde straf. Aangezien ze toch willen leven zoals hun callifaat voorschrijft zullen we beginnen met de straffen toe te passen. Is zien of er erna nog zijn die er goesting in hebben...
 • Geert Simoens

  5 jaar geleden
  Geef ze brood en spelen en iedereen is weer gerust....wacht maar als België op het WK scoort! Niemand zal er nog over klappen en de politiekers kunnen weer graaien ipv regeren.... Denk maar aan vet betaalde eurocraten! Courage straks valt Europa nog uit elkaar door vreemdelingencultuurintegratuz.
 • ETIENNE BOECKX

  5 jaar geleden
  Laat ons nu toch eens iets beter nadenken voor de verkiezingen en diegenen afstraffen die tijdens hun bewijsvoering er met hun klak naar gooiden ! Wie heeft ons bedrogen ! O-vld met Turtelboom, De wever met de indexsprong en het niet afschaffen van de notionele aftrek en cd&v Geens met zijn flaters en onverschilligheid naar de mensen toe. De sp-A met hun graaipolitiek en Bracke niet vergeten hoor !
 • Pierre De Bie

  5 jaar geleden
  Ik heb me steeds afgevraagd van onder welke zerk die oude zak van een Geens is gekropen om alsnog zijn onkunde te tonen. Wie zulke kemels schiet op de werkvloer krijgt direct zijn C4, maar deze debiel doet maar rustig voort.