De gevangenis van Tongeren.
Volledig scherm
De gevangenis van Tongeren. © BELGA

Gevangenis van Tongeren gaat dicht: toekomst van personeel onzeker

De personeelsleden van de gevangenis van Tongeren kregen de mededeling dat de gevangenis eind 2019 zal sluiten. Over hun toekomst heerst echter nog veel onduidelijkheid. Dat bevestigt zowel het ACV als het Agentschap Jongerenwelzijn aan Belga.

10 reacties

 • jan desimpel

  5 jaar geleden
  onzeker, want ze zijn nu vlaamse ambtenaren..als ze terug federaal opgevist worden geen probleem, maar dit kan niet met de 6de staatshervorming..
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  5 jaar geleden
  Natuurlijk moet een gevangenis dicht. Anders kunnen de gevangenen ontsnappen.
 • Julien Buys

  5 jaar geleden
  was nochtans een model gevangenis met de minste ontsnappingen ,de gevangenen gaan niet tevreden zijn
 • daniel d'hulst

  5 jaar geleden
  wat gaan ze dan met dit gebouw doen ?
 • vicky vanderweyen

  5 jaar geleden
  Hoe zo personeel onzeker,er wordt vanaf vandaag gestaakt in alle gevangenissen te weinig personeel,zo kan toch een deel van het probleem opgelost worden.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgeschoten door stiefzoon”

  “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgescho­ten door stiefzoon”

  Myriam Ullens de Schooten Whettnall (70), een bekende Waalse barones, is deze ochtend doodgeschoten voor haar woning in Lasne. Dat melden verschillende Waalse media. De dader zou haar stiefzoon Nicolas (58) zijn. Met hem zou ze al langer in conflict hebben gelegen rond enkele erfeniskwesties. Myriam Ullens behoorde tot een ooit steenrijke familie, met diepe vertakkingen in onder meer de Weight Watchers.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.